Tilgængelighed  |  RSS | Print side |

Forside | Idrætter | Klubber | Aktiviteter | Børn & Unge | Kalender | Sponsor | Parasport Danmark | Kontakt


Foto

Bjarne Jensen dansk fanebærer ved de Paralympiske Vinterleges afslutningsceremoni.
Bjarne Jensen dansk fanebærer ved de Paralympiske Vinterleges afslutningsceremoni.
 

Kørestolscurler fanebærer ved de Paralympiske Vinterleges afslutning i Torino

Opdateret d. 18-03-2006

Af Michael Møllgaard Nielsen
michael.mollgaard.nielsen@dhif.dk

Bjarne Jensen fra Haslev bliver dansk fanebærer ved afslutningen af de 9. Paralympiske Vinterlege i Torino søndag den 19. marts kl. 20., som finder sted på Piazza Castello i det historiske Torino.

 

Pladsen var under OL omdøbt til ”Medals Plaza”, da de olympiske medaljer blev uddelt og fejret på denne ”piazza”. Det var en succes med stor lokal opbakning, og derfor har de italienske arrangører valgt at placere de Paralympiske leges afslutningsceremoni på Piazza Castello frem for det olympiske stadion, hvor åbningen fandt sted.

 

Bjarne Jensen, der er kørestolsbruger, er en del af det danske curlinghold, hvor han er holdets femtemand (reserve). Bjarne fik imidlertid ikke spilletid på det danske hold i nogle af det danske holds kampe under PL.

 

Det var derfor et populært valg blandt de danske deltagere ved PL, da chef de mission, Michael Møllgaard Nielsen kunne annoncere, at nu skulle Bjarne Jensen ”på banen” og det som dansk fanebærer ved den paralympiske afslutningsceremoni.

 

De danske resultater ved PL i Torino

Det danske hold tog ingen medaljer ved legene i Torino, men det var ganske tæt ved i henholdsvis kørestolscurling og biathlon (skiskydning)

 

Den danske veteran, Anne-Mette Bredahls indsats mener Anne-Mettes norske træner Monica Berglund har været absolut godkendt: - Vi laver 3 gode løb, og Anne-Mette er hurtigere på skiene end hun har været i årevis. Vi er godt tilfredse med indsatsen hernede.

 

Også det danske  curlingholds landstræner, Franz Gufler med en fortid som træner i ”raskcurling” for det danske kvindelandshold og med på det danske herrelandshold ved OL i Salt Lake City 2002  har været god tilfreds: - Jeg er imponeret over hvordan de bedste kørestolscurlere sætter stenene, når man tager i betragtning, at der ikke fejes i handicapcurling. Vi gik efter guldet, det er ingen hemmelighed, og det var kun marginaler, som skilte os fra at kunne kæmpe om medaljerne. Et plaster på såret er at vi med en femteplads er direkte kvalificeret til næste års VM i Sverige.

 

Det danske hold rejser hjem mandag den 20. marts. Hjemrejsen for hele holdet går fra Torino via Frankfurt til København. Afgang fra Torino kl. 14.55. Ankomst København kl. 21.25 med flight nr. SK 1636 fra Frankfurt.


Seneste Nyheder

Ægtepar fra Korsør Handicap Idræt hædret
Parasurfing: Bruno Hansen jagter sit fjerde VM-guld
Dansk succes ved NM på kortbane
Fornem hæder til tidligere formand Karl Vilhelm Nielsen
Ny sportspris hædrer det umulige
 

Hovedsponsorer

Jysk - Logo
Elsass - Logo
Pressalit - Logo

Paralympisk partner

Toyota - Paralympisk partner

Sponsorer

Team Parasport Virksomhedsklub

Genveje

Ny i Parasport

Parasport Webshop

Støt Skrab Vind 2018

Danmark til PL - Facebook Genvej

Special Olympics Logo

Projekt Superleder – Sammen om sport

Nyt fra IPC
Parasport Danmark - Idrættens Hus - 2605 Brøndby  |  
Kontakt Parasport Danmark
  |  Kontakt Webmaster