Parasport Danmark logo hvid.png

Pistolskytte fuldender største paralympiske skyttehold i 28 år

24-årige Buster Antonsen sigter efter finalepladser ved de Paralympiske Lege i Paris, hvor han er udtaget som den femte danske skytte. Det er det højeste antal siden PL i Atlanta i 1996.

Buster Antonsen (i midten) er den femte danske paraskytte, der udtages til PL i Paris.
Buster Antonsen (i midten) er den femte danske paraskytte, der udtages til PL i Paris.

Ved EM i paraskydning i juni skød den 24-årige pistolskytte Buster Antonsen sig til en dansk PL-kvoteplads. Nu kan han officielt pakke tasken og sætte kurs mod sin debut ved de Paralympiske Lege i Paris.

- Jeg blev meget lettet, da jeg fik nyheden om, at jeg skal med til PL. Det er virkelig fedt, at det nu er officielt, fortæller Buster Antonsen.

Pistolskytten, der har været en del af det danske landshold siden 2022, har store forventninger til sit sportslige niveau.  

- Jeg ved, at hvis jeg formår at gøre, som jeg plejer, så kan jeg skyde mig til en finaleplads. Det kræver, at jeg kan holde til presset helt indtil det sidste skud, men i sidste ende ved jeg, at jeg kan gøre det, fortæller Buster Antonsen om sine forventninger til de sportslige resultater.

Sammen med de fire riffelskytter Jan Winther, Kasper Hjort Lousdal, Martin Black Jørgensen og Jens Frimann, skal Buster Antonsen som eneste pistolskytte prøve at ramme plet for Danmark.

- At være en del af et stort hold er fantastisk, for vi støtter altid hinanden. Vi hjælper hinanden både med det tekniske og med det psykiske. Jeg ved også, at jeg altid kan sparre med de andre, selvom de andre skyder i en anden disciplin, siger Buster Antonsen.

Der har de seneste år været stor fremgang i dansk paraskydning, hvor der er sat markant ind for at styrke rammerne omkring landsholdet. Det resulterer nu i, at Danmark kan sende det største hold skytter afsted til PL siden legene i 1996 i Atlanta, hvilket glæder Parasport Danmarks sportschef Michael Møllgaard Nielsen.

- Vi har haft fokus på at løfte niveauet hos de danske paraskytter, og det er blandt andet sket gennem et stærkt samarbejde mellem vores australske specialtræner i pistol, Ben Sandstrøm, og Buster Antonsen, hvilket kan ses på Busters flotte udvikling og resultater. De finalepladser, han har skudt sig til senest ved EM, har givet ham vigtig viden og erfaring med at håndtere presset i de afgørende momenter, som han vil stå i som debutant til PL, siger Michael Møllgaard Nielsen.

Paralympisk chef de mission Nicklas Bjaaland fra DIF ser også frem til at følge skytterne.

- Det er utrolig glædeligt, at Buster Antonsen nu kan slutte sig til det store hold af danske skytter, der debuterer ved de Paralympiske Lege. Med Buster på holdet i pistol-disciplinerne er der endnu bedre chancer for danske finalepladser på skydebanerne, siger Nicklas Bjaaland.  

De fem danske skytter har indstillet sigtekornet på de Paralympiske Lege, hvor konkurrencerne skydes i gang den 30. august i byen Châteauroux stik syd for Paris.

Om Buster Antonsen

  • Sportsgren: Skydning (Pistol P1 10m luft, P3 25m pistol og P4 50m fripistol)
  • Klassifikation: SH1
  • Alder: 24 år
  • Handicap: Rygmarvsskadet efter ulykke på snowboard
  • By: Hellerup
  • Klub: Skyttelauget Kongens Lyngby
  • Udvalgte resultater: 4. plads i 10m luft og 8. plads i 50m fripistol ved EM i 2024
  • Tidligere PL-deltagelse: Debutant

Fakta om De Paralympiske Lege i Paris

PL i Paris indledes den 28. august 2024 på Champs-Élysées og Place de la Concorde og afsluttes 12 dage senere den 8. september. Der forventes deltagelse af 4.400 para-atleter fra 184 paralympiske komitéer, der skal konkurrere om 549 medaljesæt i 23 sportsgrene.

Med udtagelsen af Buster Antonsen er 32 danske para-atleter fra ni sportsgrene nu klar til legene i Paris.

Læs mere om det danske hold på hjemmesiden paralympiskelege.dk og følg med på sociale medier på instagram og Facebook

DIF har det operationelle ansvar for de danske atleters deltagelse ved de Paralympiske Lege. Opgaven varetages i et tæt samarbejde mellem DIF, Team Danmark og Parasport Danmark. Parasport Danmark er som national paralympisk komité ansvarlig for at kvalificere og udtage det danske PL-hold.