Parasport Danmark logo hvid.png

Lisa Kjær vinder bronze i karrierens sidste kamp

Taekwondo-kæmper Lisa Kjær vandt fredag aften bronze ved de Paralympiske Lege. Dermed blev der sat et flot punktum på en glorværdig karriere.

Lisa Kjær vinder bronze i karrierens sidste kamp
Lisa Kjær satte punktum for sin karriere med en PL-bronzemedalje i Paris. Foto: Lars Møller

Danmark har sikret sig PL-medalje nummer to i Paris.

Med sejr i karrierens sidste kamp vandt taekwondo-kæmper Lisa Kjær fredag aften bronze i majestætiske Grand Palais. Bronzekampen blev vundet med 6-2 over camerounske Marie Antoinette Dassi, og så fik følelserne frit løb.

Den 46-årige vestjyde havde på forhånd annonceret, at PL i Paris blev hendes sidste konkurrence som taekwondo-kæmper, og med bronzemedaljen om halsen takkede hun af på fornem vis. 

- Det kan ikke blive vildere. Det er en stor drøm. Jeg er simpelthen så taknemmelig, siger en lykkelig Lisa Kjær.

Fredagen bød på hele fire kampe for Lisa Kjær, der i kvartfinalen led et bittert nederlag til franske Djelika Diallo. Blot 0,8 sekunder skilte danskeren fra en semifinaleplads, men derefter blev skuffelsen vendt til motivation, og med to efterfølgende sejre kan Lisa Kjær supplere PL-guldet fra Tokyo med en bronze fra Paris.

Den medaljehøst er i sig selv imponerende for para-kæmperen, der desuden har fire verdensmesterskaber og fem europamesterskaber i bæltet, men endnu mere imponerende, da forberedelserne har været alt andet end optimale.

Forfærdelig optakt
I midten af april blev Lisa Kjærs forreste venstre korsbånd revet over, og på bare fire og en halv måneder har træner Jasmin Andersen og Team Danmark-eksperter arbejdet intenst med at få para-atleten klar til PL, så hun kunne få en værdig afslutning på karrieren.

- Jeg rev mit korsbånd over 11. april, og det har været en vild proces lige siden. Line Hougaard fra Team Danmark og min træner Jasmin har været så vanvittige. Jeg er dybt taknemmelig og fuld af kærlighed over al den støtte, jeg også har fået fra min familie og venner, siger Lisa Kjær. 

Danmarks chef de mission, Nicklas Bjaaland fra DIF, er dybt imponeret over bedriften.

- Den her medalje er helt, helt speciel. Lisa viser, hvorfor hun er en af vores største rollemodeller. At rejse sig igen og komme tilbage efter nederlaget i kvartfinalen, at gøre det med så stort et pres på sig, og at gøre det uden det ene korsbånd efter en skade, der har forhindret hende i at træne og kæmpe optimalt. Det er fuldstændig vanvittigt. Det her er en episk aften, siger Nicklas Bjaaland.

Med medaljen slutter en formidabel karriere, hvor Lisa Kjær har været ambassadør for både taekwondo og parasporten som helhed.

- Jeg er meget glad for, at Lisa slutter sin uovertrufne karriere med at kæmpe sig til en paralympisk medalje foran venner og familie i Paris. Lisa er en inspiration for alle i sportens verden, hun er et ikon i parataekwondo og en af de største atleter, jeg har haft fornøjelsen af at opleve til PL. Og så er hun et fantastisk menneske, der på alle måder fortjener dette punktum. Nu begynder et nyt kapitel for Lisa, men jeg håber og tror, hun også fremover vil være et stort aktiv for parasporten, siger Michael Møllgaard Nielsen, sportschef i Parasport Danmark.

Fakta om Lisa Kjær
Sportsgren: Parataekwondo
Klassifikation: K44 W-65 kg
Alder: 46 år
Handicap: Underarmsamputeret
By: Ry
Klub: Elite Vest
Udvalgte resultater: PL-guld i 2021, PL-bronze i 2024, 4xVM-guld, 5xEM-guld
Tidligere PL-deltagelser: Tokyo 2021

 

Fakta om Danmarks deltagelse ved PL i Paris 2024:

  • Deltagelse i ni sportsgrene
  • 32 atleter
  • 12 debutanter
  • Målsætning: 8 medaljer

Læs mere om det danske hold på hjemmesiden paralympiskelege.dk og sociale medier @danmarktilpl

DIF har det operationelle ansvar for de danske atleters deltagelse ved de Paralympiske Lege. Opgaven varetages i et tæt samarbejde mellem DIF, Team Danmark og Parasport Danmark. Parasport Danmark er som national paralympisk komité ansvarlig for at kvalificere og udtage det danske PL-hold.