Parasport Danmark logo hvid.png

Vellykket forbundsmesterskab i para-atletik

Efter mange måneders selvtræning rundt om i landet var stævnesulten og gensynsglæden blandt atleterne stor, da der i weekenden blev afholdt forbundsmesterskaber i para-atletik på Frederiksberg Stadion.

Vellykket forbundsmesterskab i para-atletik

Der har været afholdt FM i RaceRunning i flere år, men det var første gang, at der blev afholdt et samlet FM i para-atletik for alle handicapgrupper.
– Det i sig selv synes jeg, var en succes, lød det fra landstræner Anders Dehlholm, der glædede sig over at kunne samle atleterne igen.
– Det var fantastisk. Stemningen var i top, og det var tydeligt, at alle havde savnet samværet, som vi ellers har, når vi rejser rundt til stævner.

I alt var ca. 25 atleter samlet og dystede i bl.a. RaceRunning, løb og diskoskast. Og selv om atleterne har holdt sig i form ved at træne hjemme og i klubberne så godt, som det har været muligt, kastede stævnet ikke de helt store sportslige resultater af sig. Nogle få personlige rekorder blev det til, men ingen afgørende resultater i forhold til kvalifikationen til næste års Paralympiske Lege i Tokyo.

Lørdag blev løbedisciplinerne afviklet, og især RaceRunnerne dominerede med konkurrencer i både 100 m, 200 m, 400 m og 1500 m, mens der for de øvrige løbere blev afviklet 100 m, 400 m og 1500 m løb. Søndag gjaldt det diskoskast.

Spændende felt på 1500 meter
Blandt de mange resultater er det værd at nævne Mads Erting fra Helsingør, som satte personlig rekord på 1500 m med tiden 05.04,19 min. Han er 17 år og ikke klassificeret endnu, men han er formentlig i klasse T37 og kommer til at løbe 1500 m ligesom Anders Lagergren, Christoffer Vienberg og Mohamed Hersi. Mads har allerede været under EM-kravet.

Anders Lagergren, som ellers er tæt på High Performance-kravet til de Paralympiske Lege i Tokyo, kunne ikke stille op, da en af hans kollegaer blev testet positiv for corona fredag, og han var derfor tvunget til at melde afbud og afvente svar på sin egen test.
Lasse Kure satte ligesom Mads Erting personlig rekord på 1500 m i tiden 04.27,08. Lasse forventes at blive klassificeret i klasse T20 og er allerede Virtus-klassificeret (Virtus er den internationale organisation for eliteatleter med udviklingshandicap, red.). Her er også Mohamed Hersi klassificeret, og han overraskede meget positivt ved at vinde 1500 m i tiden 04.24,11 min efter at have været små-skadet i to måneder og ikke kunnet træne intensivt.
– Tiden var derfor langt fra hans personligt bedste, men det er stadig et godt tegn og det gør ham meget optimistisk før crosssæsonen. Jeg håber, at han får mulighed for at løbe cross, lød det fra landstræner Anders Dehlholm.

Status efter skadespause
Han var også spændt på at se en status fra løber og længdespringer Bjørk Nørremark, der i weekenden stillede op 100 m og 400 m efter en lang skadespause.
– Det var godt at se Bjørk i aktion igen, efter at en skade har holdt hende ude siden VM sidste år. Og det tyder heldigvis på, at hun endelig er kommet sig helt nu.

Bjørk Nørremark stiller op i klasse T47 og var den eneste deltager i de to discipliner. Hun løb 100 meter på 13,52 sek. og 400 m på 01.07,47 min. Bjørk stillede ikke op i længdespring, og VM-sølvvinderen hos herrerne i længdespring samt verdensmester på 100 m, Daniel Wagner, stillede heller ikke op i weekenden, da han er ved at bygge formen op efter en lang skadespause.

Personlige rekorder i RaceRunning
I RaceRunning markerede blandt andre Thea Berggren Jørgensen fra RaceRunning Klub Holbæk og Kristine Hagen Jakobsen fra Randers Freja Atletik sig med personlige rekorder – dog begge med 2,1 i medvind, og derfor tæller de ikke officielt, men alligevel et godt tegn på fremgang.

RaceRunnigng ved FM 2020

I diskoskast var både Ronni Jensen, Lykke Kofoed og Kristel Walther i aktion, men ingen af dem formåede at kaste rigtig langt.

Derudover glædede landstræner Anders Dehlholm sig over at se den bare 12-prige Freja Jørgensen i aktion i kørestolsrace for første gang. Hun bliver trænet i Vejle af Ebbe Blichfeldt, der selv er kørestolsracer og nu er ansat som landstræner i kørestolsrace. Og i det hele taget var godt for truppen at være i konkurrence igen, slutter landstræneren:
– Det var dejligt at se hinanden igen, og det giver fornyet energi og motivation frem mod vintertræningen, som går i gang om få uger. Og så håber vi for alt i verden, at tingene ser anderledes ud i 2021.