Parasport Danmark logo hvid.png

Paraskydning får sine egne Rising Stars

Fra 1. januar 2023 bliver skydning integreret i Parasport Danmarks succesfulde børn- og ungeprojekt Rising Stars, der hjælper børn og unge med handicap til at blive en del af det danske foreningsliv.

Paraskydning får sine egne Rising Stars

Siden 2018 har Rising Stars landet over skabt idrætsoplevelse og sportsfællesskaber for mere end 125 børn og unge med fysisk handicap i alderen 7-15 år, der gennem kvalificeret træning og et stærkt ungdomsmiljø er blevet klædt på til at gøre sig gældende i de almene idrætsforeninger.

Hvad der startede som et rent bordtennisprojekt under landstræner Christoffer Petersen har de seneste år bredt sig til svømning og nu skydning. Det sker for at give endnu flere børn og unge mulighed for at blive en del af foreningslivet, og i skydning er der særligt gode muligheder for dem, der har relativt store funktionsnedsættelser.

- Jeg er rigtig glad for, at vi får mulighed for at udvikle et Rising Stars-hold i skydning. Det er en idræt, der i høj grad er kendetegnet ved, at der er plads og løsninger til alle. Nu handler det om at skabe et trygt og inkluderende ungdomsmiljø omkring noget højtkvalificeret træning, siger projektleder Christoffer Petersen.

I skydning kompenseres for handicap, så hvis en udøver fx ikke har muskelstyrke eller mangler lemmer, der kan holde riflen, er det tilladt at benytte støtte og hjælpemidler. Ifølge idrætskonsulent Jens Winther er det en sportsgren, der er god for børn og unges udvikling.

- I skydesporten er der et miljø, hvor børn og unge får mulighed for at dygtiggøre sig, lære at holde fokus og sætte sig drømme og mål. De udvikler ansvar for deres sportsudstyr og for deres præstationer. Det skal vi sikre, at børn og unge med handicap også kan blive en del af, og derfor giver Rising Stars-modellen rigtig god mening. Samtidig er der et modtagerapparat for dem, der drømmer om at udvikle sig sportsligt og prøve sig af på eliteniveau, siger han.

Det nye Rising Stars-hold tager fysisk udgangspunkt i en almen sportsskytteklub i Lyngby og Fredericia, hvor børnene allerede fra starten kan identificere sig med andre børn og unge, der går til skydning.

Hvis du vil vide mere om Rising Stars er du meget velkommen til at kontakte rekrutteringsansvarlig Peter Rosenmeier på telefonnummer 24 48 83 18 eller på mail pro@parasport.dk.

Du kan også læse mere om projektet her.