Parasport Danmark logo hvid.png

Team Rising Stars

Parasport Danmark går nye veje i jagten på næste generation af danske talenter i bordtennis, svømning og atletik.

Landstræner i parabordtennis Christoffer Petersen flankeret af to unge Rising Stars, Emma og Aksel. Foto: Thomas Sjørup.
Landstræner i parabordtennis Christoffer Petersen flankeret af to unge Rising Stars, Emma og Aksel. Foto: Thomas Sjørup.
Baggrund
Holdsatsningen ”Team Rising Stars” startede i bordtennis august 2018. Formålet var at skabe en ungdomsgruppe, der hver uge skulle træne sammen med det formål at udvikle sig inden for bordtennis. Metoden var at angribe rekrutteringen på en helt ny måde samt åbent at fortælle, at dette var et tilbud, hvor vi ville udvikle på børnene. Vi ville skabe en kultur, hvor det at blive god til bordtennis var lige så naturligt som i en bordtennisklub. Gruppen voksede, og 1. august 2020 blev atletik og svømning, via en fondsbevilling, inkluderet i Rising Stars-konceptet.
 
Modellen handler om målrettet idrætsspecifik rekruttering til et ugentligt træningsmiljø, hvor idrætten er i højsædet. Alle børn og unge med et fysisk handicap kan potentielt deltage, men for at sikre, at nye børn og unge bliver sat i en idræt og nogle omgivelser, der giver mening for både barnet og trænerne, vil der være en samtale og et par prøvetræninger, inden man bliver en fast del af konceptet.
 
Hvorfor Rising Stars
Det ugentlige træningstilbud i trygge rammer med kompetente trænere og med ligesindede er basen for idrætten. Det skal være et sted, hvor fastholdelsen er vigtig, men hvor vi tror på, at en sportslig udvikling er med til at fastholde og samtidig give mod på mere træning. Hvor dygtig man har lyst til at blive skal være op til barnet selv, men i Rising Stars er der foruden dygtige trænere også et stort netværk og klubkendskab, der gør, at mere træning og fortsat udvikling er en mulighed.
 
Hvor
Rising Stars udvikler sig hele tiden, og det betyder også flere og flere lokationer. Per 1. januar 2022 er Rising Stars til stede på ni forskellige lokationer rundt om i landet fordelt på tre til hver idræt:

Bordtennis: Brøndby, Odense og Aarhus
Svømning: Kastrup, Odense og Aarhus
Atletik: Frederiksberg, Odense og Aarhus
 
Konceptet
Satsningen består af følgende tre stadier:

Alle interesserede spillere (og deres forældre) inviteres ind til en snak og en prøvetræning. 
Det, der kigges efter, er forskelligt fra idræt til idræt. Hvis det viser sig, at f.eks. bordtennis ikke skulle være den rigtige idrætsgren, så hjælper vi med at skabe muligheden for at prøve en anden idræt. 

Herfra står den på masser af sjov og udfordrende træning. Uanset hvilken af de tre idrætter det drejer sig om, så har den sportslige udvikling stor prioritet. Dette er ikke et elitært projekt, men rammerne er lavet således, at hvis der er elitære mål, så kan de i første omgang opfyldes i Rising Stars-rammerne.
Når trænerteamet føler, at tidspunktet for at deltage ved forskellige turneringer er det rette, så hjælper vi hver enkelt spiller og familie med at komme i gang på en god måde. Oplevelsen med børneidræt på turneringsniveau kan være en stor omvæltning, og alt afhængigt af barnets funktionsnedsættelse kan der være behov for at tage enkelte forholdsregler. Processen sker i samarbejde med trænerteamet.
 
Organisationen
Hver idræt har en koordinator, der er ansvarlig for, at idrætten udvikler sig løbende, og at de ugentlige tilbud bliver startet op. Det er også koordinatorernes ansvar at ansætte og tilknytte de rigtige trænere til de ugentlige tilbud.

Hvis man er interesseret i at høre mere om Rising Stars, indgå samarbejde eller deltage kan man kontakte Peter Rosenmeier - se kontaktinformation nedenfor.

Kontaktinformation
Peter Rosenmeier, Rekrutteringsansvarlig for Rising Stars
Tlf. 24 48 83 18
 
Christoffer Petersen, projektleder på Rising Stars og kontaktperson for bordtennis
Tlf. 51 59 72 91

Anne-Dorte Andersen, kontaktperson og ansvarlig for Rising Stars i svømning
Tlf. 21 34 44 24 
 
Mansoor Siddiqi, kontaktperson og ansvarlig for Rising Stars i atletik
Tlf. 40 84 24 57