Parasport Danmark logo hvid.png

Siden sidst

Alex Dahl Jensen hædret med Ildsjæleprisen

Med udgangspunkt i hal-hockey og floorball har Alex Dahl Jensen igennem 30 år ydet en bemærkelsesværdig frivillig indsats i parasportens tjeneste.

Spiller. Træner. Holdleder. Klubformand. Alex Dahl Jensen har haft rigtig mange kasketter i parasporten. Først og fremmest er han skoleeksemplet på en vaskeægte ildsjæl. Derfor blev han i forbindelse med årets repræsentantskabsmøde i Parasport Danmark hædret med Ildsjæleprisen 2024, der uddeles af breddeudvalget.

- Det betyder meget, at der bliver sat pris på det arbejde, jeg laver både i klub og i idrætsudvalg. Jeg har haft så mange gode oplevelser i parasporten, og jeg vil bare gerne give andre de samme muligheder, som jeg selv har haft, siger Alex Dahl Jensen.

Alex Dahl Jensen modtager prisen fra breddeudvalgsformand Lene van der Keur.
Alex Dahl Jensen modtager prisen fra breddeudvalgsformand Lene van der Keur.

Der var i år 12 indstillinger til Parasport Danmarks ildsjælepris, men ifølge beddeudvalget formand Lene van der Keur var det et enigt udvalg, der valgte at pege på den 47-årige nordjyde.

- Det er umuligt at opgøre, hvor mange timer og dage Alex har brugt som frivillig i parasporten, og hans ihærdighed, ansvarlighed og engagement har uvurderlig betydning i både hal-hockey og floorball, siger Lene van der Keur.

Alex Dahl Jensen, der selv har cerebral parese, startede selv med at spille hockey i VI-KA Thisted i 1988. Senere blev han først træner for børneholdet og siden klubformand. Han har desuden ydet en stor indsats som medlem af idrætsudvalgene for hal-hockey og Special Olympics Floorball, foruden at være holdleder og træner for de danske Special Olympics-landshold, der har deltaget ved World Games.

Med Ildsjæleprisen følger 5.000 kr.


Emma Lund vinder stor pris

- Wow, det er en helt vild følelse – det er en kæmpe ære! Jeg håber bare, jeg kan være med til at inspirere andre.

Sådan lød det fra den danske verdensmester i paracykling, Emma Lund, der onsdag den 10. april fik overrakt Helene Elsass Prisen 2024 for sin særlige indsats for mennesker med cerebral parese

Prisen, som Elsass Fonden og CP Danmark står bag, er på 150.000 kr. og blev overrakt af H.K.H. Prinsesse Benedikte.

Foto: Elsass Fonden
Foto: Elsass Fonden


Flot hæder til en ægte ildsjæl

Pernille Sørensen fra Parasport Aarhus og Powerchair Football Danmark er tildelt Vanførefondens Opmuntringspris i 2024 for sin uvurderlige indsats i parasporten igennem foreløbig 25 år.

Foto: Vanførefonden
Foto: Vanførefonden

- Jeg er både beæret og meget stolt. Bare det at blive indstillet er en kæmpe ære. Jeg blev en del af parasporten på grund af min søn, Mark, og det har åbnet en ny og spændende verden for mig. Jeg er taknemmelig for, at han altid har accepteret, at jeg har involveret mig på dette niveau, for jeg føler virkelig, jeg selv bliver beriget med mange gode og store oplevelser i parasporten, siger Pernille Sørensen.

Det er Parasport Danmark, der har indstillet Pernille Sørensen til prisen, som er blevet uddelt af Vanførefonden siden 1994.


Bring Dedication-legater til Wagner og Kristensen

Dressurytteren Katrine Kristensen og atletikudøveren Daniel Wagner modtager JYSK’s Bring Dedication-legat på 50.000 kr.
Den danske verdensmester i dressur var den 29. april inviteret til at indvie den nye PL-udstilling på JYSK-hovedkontoret i Brabrand, hvor medaljer, pins, plakater og sportsudstyr minder om den danske paralympiske historie.

Her overraskede Kristine Brunsborg, Lars Larsens enke, hende med Bring Dedication-legatet.

- Jeg er meget beæret og taknemmelig over at få overrakt Bring Dedication-legatet igen. Det er en stor hjælp i mit arbejde på at bringe medaljer med hjem fra PL til sommer, lød det fra Katrine Kristensen.

Foto: Parasport Danmar
Foto: Parasport Danmar
Foto: Parasport Danmark
Foto: Parasport Danmark

Også Daniel Wagner fik en stor overraskelse, da han til en almindelig tirsdagstræning i marts blev overrasket af Communications Director i JYSK Danmark, Åse Andersson. Med sig havde hun nemlig legatet på 50.000 kr., og kunne derudover overbringe Daniel den glædelige nyhed om, at han var udtaget til PL.

– Det betyder alverden, at JYSK endnu engang støtter op om os atleter og i dette tilfælde mig personligt. Man er lidt alene om sit projekt, så det at de kommer herud og overværer træningen og overrækker legatet personligt, det betyder rigtig meget, lød det fra Daniel Wagner.


KV Fonden bliver toppartner

Parasporten er de kommende fire år sikret støtte fra KV Fonden, der vil være med til at gøre det muligt for alle mennesker med handicap eller særlige behov at blive en del af idrættens fællesskaber.

Siden 1949 har KV Fonden haft særligt fokus på at støtte bl.a. indsatser for socialt udsatte og projekter inden for idræt og sundhed. Nu fejrer fonden 75-års jubilæum ved at indgå en partnerskabsaftale med Parasport Danmark.

- Parasport Danmark arbejder målrettet for at skabe fantastiske idrætsmiljøer for mennesker med handicap. Derfor passer aftalen rigtigt godt ind i KV Fondens overordnede formål og strategi, siger KV Fondens adm. direktør, Henrik Holtegaard.

KV Fonden bliver med aftalen ny paralympisk partner i Parasport Danmark. Det sikrer para-atleterne endnu bedre muligheder for at præstere, når legene åbner i byernes by den 28. august. På den længere bane skal støtten fra KV Fonden også styrke den danske deltagelse i Virtus Global Games, der er verdens største elitesportsbegivenhed for mennesker med udviklingshandicap.


Parasport Danmark får ny sportschef

Der skal udvikles og implementeres en ambitiøs og helhedsorienteret sportsstrategi for Parasport Danmark, og det bliver med 39-årige Teis Løgstrup Bro som chefarkitekt.

Han er som ny sportschef ansvarlig for de 15 medarbejdere i sportsafdelingen og godt 80 tilknyttede holdledere, specialister og landstrænere.

- Jeg håber, alle vil kunne mærke, at jeg træder ind i parasporten med stor energi og dedikation. Idrætten og idrættens fællesskaber skaber i mine øjne forudsætningerne for det gode liv, og det gælder i særdeleshed for mennesker med handicap eller særlige behov. Derfor ser jeg meget frem til at arbejde for, at der er kvalitetstilbud til alle i parasporten, siger Teis Løgstrup Bro.

Teis Løgstrup Bro startede 1. juni og vil frem til udgangen af november danne par med afgående sportschef Michael Møllgaard Nielsen for at sikre en glidende overgang.

Parasport Danmarks nye sportschef Teis Løgstrup Bro
Parasport Danmarks nye sportschef Teis Løgstrup Bro


Nyt Tumbling Stars-hold på Sjælland

Tumbling Stars er et idrætstilbud for børn med forskellige fysiske handicap i alderen 3-6 år. Nu er et nyt hold åbnet i Lyngby for de små stjerneskud.

Tumbling Stars giver børnene en tryg start på idræts- og foreningslivet. Formålet er at styrke børnenes grundmotorik og forudsætninger for at deltage i foreningsidrætten, når de rammer skolealderen og senere i livet.

Der er hold i Aalborg, Aarhus, Herning, Odense, Roskilde og nu Lyngby. Har du et stjerneskud derhjemme, der skal med på holdet? Kontakt pro@parasport.dk for at høre mere.

 


Fire nye Rising Stars-hold i svømning

Afstanden er blevet kortere til dit nærmeste Rising Stars svømmetilbud. Fire helt nye hold er startet i samarbejde med Parasport Aalborg, Roskilde Svømning og Lyngby Svømmeklub. Der er også et hold i FREM Odense, og flere klubber er på vej ind i fællesskabet.

På Rising Stars-holdene er svømningen omdrejningspunktet for at skabe et fællesskab, et frirum, inklusion og sportslig udvikling, der kan styrke selvtilliden blandt deltagerne. Der er træning på tre niveauer:

  • Rising Stars Bronze for begynder, med fokus på vandtilvænning og tryghed i vand.
  • Rising Stars Sølv for let øvede, med fokus på grundlæggende svømmefærdigheder.
  • Rising Stars Guld for øvede med fokus på at udvikle svømmeteknikken.

Vores hold er for alle børn i alderen 7–15 år med et fysisk handicap eller et synshandicap.

Foto: Sarah Christine Nørgaard
Foto: Sarah Christine Nørgaard

Kontakt idrætskonsulent Anne-Dorte Andersen for at høre nærmere eller komme godt i gang: E-mail: ada@parasport.dk / Mobil: 21 34 44 24

Nye klubber & tilbud

Taekwondo I Aarhus
Elite Vest Taekwondo Klub tilbyder taekwondo for mennesker med handicap. Kontakt Lisa Kjær på lisakjaer78@hotmail.com eller tlf. 51 92 40 73.

Multisport i Tjørring
Tjørring IF Parasport har oprettet holdet All Stars Multisport for borgere med særlige behov. Der spilles blandt andet De laver fælles opvarmning, spiller derefter curling, boccia og fodbold med en kæmpe bold. Kontakt Danny Bæksted på stylsvig@gmail.com eller Claus B. S. Madsen på spadsermadsen@webspeed.dk.

Ridning i Vejle
Dressurakademiet.dk tilbyder ridning for mennesker med bevægelseshandicap. Kontakt Trine Vejsgaard på trine.vejsgaard@gmail.com eller tlf. 9137 7071.

www.dressurakademiet.dk

Ridning i Svendborg
Tankefuld Rideklub i Svendborg tilbyder ridning for alle med handicap eller funktionsnedsættelse. Kontakt Vivi Dreyer Rindebæk på tankefuldtideklub@hotmail.com eller tlf. 4158 8061.

www.Tankefuldrideklub.dk 

Fodbold i Ishøj
Torslunde-Ishøj IF tilbyder fodbold for voksne med udviklingshandicap eller indlæringsvanskeligheder. Kontakt træner Henrik Lundorff på lundorffh@gmail.com eller tlf.  40 45 26 53.

www.tiif.dk

Svømning i Lyngby
Lyngby Svømmeklub til svømning til børn og unge med udviklingshandicap eller synshandicap. Kontakt Ida-Louise Aamodt Aagaard på breddeleder@lsk.dk eller tlf. 4260 8785.  

www.lsk.dk

Cykling i Gentofte
Ordrup Cykle Club tilbyder cykling til menensker med fysiske handicap. Kontakt Knud Hyltoft på knud.hyltoft@gmail.com eller tlf. 4050 4051.

www.ordrupcc.dk

Cykling i Roskilde
Roskilde Cykle Ring tilbyder landevejscykling for mennesker med fysiske handicap. Kontakt Michael Kisum på michael.kisum@gmail.com eller tlf. 51 37 50 50.

www.roskildecyklering.dk

 

Bordtennis på Bornholm

Nexø Bordtennis Club tilbyder bordtennis for alle med handicap og særlige behov. Kontakt Martin Brucz på nexobordtennisclub@gmail.com eller tlf. 4080 7783.