Parasport Danmark logo hvid.png

Brian Marshall stopper som landstræner i parasvømning

Efter tre år som landstræner og sportsansvarlig for svømning i Parasport Danmark har Brian Marshall valgt at søge nye udfordringer fra årsskiftet, hvor hans kontrakt ophører.

Brian Marshall stopper som landstræner i parasvømning
Brian Marshall (t.v.) har bl.a. haft et godt samarbejde med Alexander Hillhouse og Alexanders personlige træner Frederik Galving (t.h.).

Da Brian Marshall tiltrådte som landstræner i 2021, var det som led i en ambitiøs strategi, der skulle vende flere års nedadgående udvikling i dansk parasvømning, øge talentmassen og føre til danske PL-medaljer i LA 2028. Målet om paralympisk metal blev imidlertid allerede indfriet i år takket være Alexander Hillhouses guldmedalje i 100 m fly, og på bagkant af de Paralympiske Lege i Paris har Brian Marshall ønsket at givet stafetten videre til nye kræfter.

- Brian efterlader dansk parasvømning et bedre sted, end da han tiltrådte, og han har fået sat et flot aftryk i løbet af sine tre år på posten, som bl.a. blev kronet med de flotte resultater ved Virtus World Games i 2023 og PL-guldmedaljen i Paris. Brian har også været med til at åbne en række døre til svømmeverdenen, som vil gavne os på den lange bane, siger Parasport Danmarks sportschef Michael Møllgaard Nielsen.

Brian Marshall, der tidligere har været sportsansvarlig og landstræner for det islandske landshold i svømning, klubchef i Esbjerg Svømmeklub og udviklingschef i FREM Odense, har været glade for sin tid som landstræner i Parasport Danmark.

- Det har været en stor fornøjelse at arbejde i Parasport Danmark og at få lov til at samarbejde med en bred gruppe af mennesker. Jeg har haft muligheden for at arbejde med svømmere, klubtrænere, frivillige og eksperter, som alle har bidraget til et inspirerende og udviklende arbejdsmiljø, siger Brian Marshall.

Jobbet som sportsansvarlig og landstræner i parasvømning har været en deltidsstilling, og Brian Marshall har nu søgt en fuldtidsansættelse.

- Jeg er på vej mod en fuldtidsstilling, hvor jeg vil få en tættere tilknytning til én arbejdsgiver samt nye muligheder for at gøre en forskel inden for breddeidræt og talentudvikling. Jeg tager mange gode minder fra min tid i Parasport Danmark med mig og håber, at vores veje krydses igen i fremtiden, siger han.

For Parasport Danmark er det afgørende at sikre, at den positive udvikling i dansk parasvømning fortsætter.

- Vi står et godt sted, men ser også en mulighed for at kigge ind i, hvordan vi bedst organiserer os i forhold til at videreudvikle elite- og talentarbejdet i parasvømning på den lange bane, siger Michael Møllgaard Nielsen.