Parasport Danmark logo hvid.png

PL-kampagne: Det er ikke helt normalt ...

... det er verdensklasse! Det er budskabet i en ny kampagne, der frem mod starten på PL i Paris den 28. august viser atleternes dedikation og understreger, at handicap ikke er en begrænsning for sportspræstationer på højeste niveau

PL-kampagne: Det er ikke helt normalt ...
Kampagnen 'Det er ikke helt normalt ... det er verdensklasse' følger en række para-atleter, der skal konkurrere ved de Paralympiske Lege i Paris. Foto: Lars Bech
Det er ikke helt normalt – det er verdensklasse!

Med denne tagline lancerer DIF, Team Danmark og Parasport Danmark nu en kampagne, der kører frem mod og under de Paralympiske Lege i Paris, der afvikles fra 28. august til 8. september.

I en række små film med et udvalg af Danmarks bedste para-atleter visualiserer kampagnen, hvor meget dedikation, passion og træning det kræver at opnå deltagelse ved de Paralympiske Lege.

Et gennemgående element i kampagnen er, at atleterne via deres sport bryder ud af et handicap-piktogram og derigennem synliggør, at de ikke lader sig begrænse af deres handicap på vejen mod verdensklasse. Det er et budskab, der ønsker at gøre op med fordomme, der er forbundet med det velkendte internationale handicap-piktogram.   

”Niveauet i international parasport har aldrig været højere, og det kræver benhård træning, masser af fravalg og en særlig dedikation at være med helt fremme. Parasporten bliver desværre stadig mødt af fordomme, selvom mange af os træner og lever professionelt. Derfor er det også glædeligt, at vi med denne kampagne kan give et indblik i, hvor meget det kræver at komme til PL og kæmpe om medaljer,” siger bordtennisspiller Peter Rosenmeier, der er en del af initiativet og på vej til sit sjette PL i træk.

Vil vinde og inspirere

Kampagnen vil frem mod afviklingen i Paris køre på SoMe-kanalen ’Danmark til PL’ på Facebook og Instagram samt atleternes egne sociale medier, ligesom de fra 27. august til 8. september kontinuerligt vil blive vist i Ocean Outdoors digitale netværk af storskærme i en række af landets største storcentre på tværs af landet.

Derudover vil filmene løbende blive præsenteret på hjemmesiden paralympiskelege.dk, og håbet er, at kampagnen kan rykke ved forestillingerne af, hvad det vil sige at være para-atlet på højeste niveau og deltager til en af verdens største sportsbegivenheder. 

Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Parasport Danmark sender et hold på i alt 32 para-atleter til Paris, og ambitionen er foruden at vinde medaljer at inspirere danskerne både før og under Legene i Paris.

”De Paralympiske Lege er det største udstillingsvindue for atleter med handicap, og vi glæder os til at vise hele verden, hvad vores danske atleter kan præstere. Konkurrencen i international parasport er skærpet, og det stiller enorme krav til vores atleter, der er en kæmpe inspiration i forhold til at se muligheder frem for begrænsninger. Det er ikke helt normalt – det er verdensklasse,” siger formand i Danmarks Idrætsforbund, Hans Natorp.   

Fakta om ’Det er ikke helt normalt – det er verdensklasse’

DIF, Team Danmark og Parasport Danmark står bag kampagnen, der kører fra torsdag 15. august til og med 8. september, hvor de Paralympiske Lege i Paris slutter. Kampagnen består af en række film produceret af fotograf Lars Bech, der visualiserer, hvad det kræver at være para-atlet i verdensklasse. Filmene udkommer på DIF’s SoMe-kanaler ’Danmark til PL’ og paralympiskelege.dk, hvor du lige nu kan se og læse mere om kampagnen.

Under afviklingen af PL vil filmene desuden udkomme på Danmarks største digitale netværk af storskærme i centre over hele landet takket være DIF og Team Danmarks mediepartner Ocean Outdoor. Blandt mange storcentre gælder det Fields, Fisketorvet, City 2, Frederiksberg Centret, Bruuns Galleri, Tarup Center, Metropol Shopping Center og Friis Shopping Center.  

Følgende atleter medvirker i filmene:

  • Peter Rosenmeier, bordtennis
  • Lisa Kjær, taekwondo
  • Katrine Kristensen, dressur (og fanebærer)
  • Daniel Wagner, atletik
  • Alexander Hillhouse, svømning
  • Cathrine Rosengren, badminton
  • Landsholdet i kørestolsrugby
  • Emma Lund, cykling
  • Kasper Lousdal, skydning

Fakta om PL

Afvikles i Paris fra 28. august – 08. september med forventet deltagelse af 4.400 paraatleter fra 184 paralympiske komitéer. Eksponeringen fra medierne står til at blive mere massiv end nogensinde, hvilket Danmarks Radio bidrager til med den hidtil mest ambitiøse danske tv-dækning af de Paralympiske Lege.

Danmark stiller med 32 atleter fordelt på ni sportsgrene. Læs mere om hele holdet her.

For yderligere kommentarer:
Hans Natorp, formand i DIF: 31444015
Peter Rosenmeier, parabordtennisspiller: 24488318