Parasport Danmark logo hvid.png

Lovende dansk start på alpinsæsonen

Sitskiløber Adam Nybo kørte flotte placeringer hjem i østrigske Resterhöhe og klarede samtidig kvalifikationskravene til VM 2023, der afvikles til januar i Espot og La Molina.

Adam Nybo på startrampen i Resterhöhe. Foto: Svenn Folkmann

For første gang siden de Paralympiske Lege i Beijing var Adam Nybo i konkurrence, da alpinsæsonen i paraskisport i weekenden blev skudt i gang i Østrig. 17 deltagere fra 12 nationer var til start i slalom, og Adam Nybo fortsatte de gode takter fra marts måneds vinter-PL. Han kørte sig til en 3. plads i sæsonåbningen og en 5. plads i det efterfølgende Europa Cup-løb.

- Det var en særdeles flot præstation og en god start på sæsonen, der samtidig giver noget ro. Jeg er særligt begejstret for, at Adam slår en af sine tyske konkurrenter, som han ellers har ligget lige bagefter – endda med hele tre sekunder. Det lover rigtig godt for fremtiden, hvor forventningen er, at Adam kan stabilisere sig på et niveau lige under de absolut bedste i verden, siger landstræner Visti Lindemann.

Adam Nybo kørte i henholdsvis 247,97 og 230,89 point, og det giver samlet set 239,40 point for weekenden. For at klare VM-kravet i slalom, skal atleterne under 240 point.

I næste weekend er 22-årige Adam Nybo i konkurrence igen i Pitztal, hvor fokus er på at levere et godt resultat og sikre sig VM-kvalifikation i storslalom.

Se de fulde resultater fra konkurrencerne i Resterhöhe her.

Følg med på Adam Nybos Facebook-side her.