Parasport Danmark logo hvid.png

Frivilligfamilien

Morten og Rikke Blomgren har i to årtier som frivillige været med til at holde parasportens udøvere sunde og raske. Under Special Olympics Idrætsfestival i Frederikshavn skinner ægteparrets passion og engagement igennem.

Frivilligfamilien
Rikke Blomgren (tv.) og Morten Blomgren coacher Special Olympics-målmand Michele Formann om sund kost i FunFitness-området. Foto: Niklas Thim

FunFitness lokalet i Arena Nord er pyntet med bamser, plakater og legetøj der indbyder til aktivitet. Lokalet summer af liv og gode snakke, når Special Olympics atleterne kommer forbi for at blive testet og høre om sund livsstil af de frivillige fysioterapeut- og ergoterapeutstuderende.

Midt i optapening, løb på stedet og koncentration fra snakken rundt i lokalet, finder man Rikke og Morten Blomgren – to af de mest engagerede frivillige i Parasport Danmark. I mange år har de viet deres tid, ekspertise og familieliv for at sikre, at atleterne ikke kun præsterer deres bedste, men også har styr på deres fysiske og mentale sundhed.

Under Special Olympics Idrætsfestivallen i Frederikshavn har Rikke Blomgren som clinical director ansvaret for Healthy Athletes-programmet. Hun har rekrutteret de frivillige studerende, og står for at få setuppet til at fungere, Det gør hun med latter, professionalisme og engagement. Hendes mand Morten fungerer som stævnelæge, og er, som han selv siger det, bare med for at sætte plaster på sårene.

Parasportfamilien
Morten og Rikke Blomgren har en fælles passion for sundhed og en dyb kærlighed til sport. Han er læge og hun er fysioterapeut og kandidat i idræt, og de er i årenes løb blevet nøglepersoner i Parasport Danmarks medicinske udvalg, og har deltaget som sundhedsfrivillige ved utallige stævner og arrangementer. Vejen ind i frivilligheden startede for over 20 år siden, da Rikke i 2003 deltog i Special Olympics World Games i Irland.

- Det var så god en tur, og jeg syntes, at det forpligtede. Det med, at man kan give en smule igen til nogle mennesker, der virkelig sætter pris på det, det fylder jo bare en med energi, siger Rikke Blomgren med et stort smil.

- Så fik jeg jo hevet Morten med ind i det, og vi blev hurtigt en frivilligfamilie med Mortens to døtre, der bare tog med og hjalp – og nu vores søn Christian, der bare er med automatisk.

De to ildsjæle taler gerne med Parasport, men de har også travlt, og man skal holde godt øje med dem. Et enkelt kig væk, og den ene eller den anden er hurtigt er videre til næste projekt, hjælper de frivillige studerende eller deler store kram ud til atleterne.

Vi er en familie, alle os i Parasport Danmark, og det bliver man hurtigt en del af
- siger Rikke Blomgren

- Vi er en familie, alle os i Parasport Danmark, og det bliver man hurtigt en del af, siger Rikke Blomgren, mens Morten Blomgren nikker bekræftende.

Mange store oplevelser
Mange års erfaring som frivillig i Parasport Danmark giver også mange oplevelser med sig. Så mange, at det er svært at vælge den største.

- Der er mange store oplevelser i parasport. Min intro ind i det var stor, men også bare sådan en her weekend i Frederikshavn er jo fantastisk, siger Rikke Blomgren.

- Der er jo tusinder af highlights gennem årene, som man kan tage frem og sige, at det er det bedste eller største, men hvad bliver det egentlig målt på? uddyber Morten Blomgren.

I begyndelsen var Mortens rolle ofte som læge at godkende dokumenter i medicinsk udvalg og at være tilgængelig over telefonen, hvis der opstod skader. Men med årene er der kommet flere krav, forventninger og samtidig har han siden 2006 ofte været med som læge for det danske hold ved de Paralympiske Lege. Således bliver hans næste store oplevelse PL i Paris i slutningen af august.

- Det giver fagligt en hel masse at komme ind i eliteidræt. Jeg skal være skarp på en helt anden måde. Jeg forventer en stab, der samarbejder, for vi har et ansvar for at lave fundamentet for, at atleterne kan præstere, siger Morten Blomgren, der glæder sig til legene og til at komme tilbage til den paralympiske familie.

- Når nye atleter er med for første gang, taber de lidt underkæben over det sammenhold der er blandt os alle. Det er ikke en oplevelse, de har haft andre steder og det er bare noget jeg virkelig glæder mig til, slutter han.