Parasport Danmark logo hvid.png

Bowling

Bowling er en nem idræt at komme i gang med og kan spilles af alle, uanset handicap, alder eller køn. I praksis er det dog især personer med udviklingshandicap og personer med svære fysiske handicap/multihandicap, der spiller parabowling. Spillere, der ikke kan kaste kuglen, bruger en rampe, som de slipper kuglen fra.

Bowling er en idræt, der kræver præcision og teknik, men det sociale omkring sporten har også stor betydning for mange spillere.

Stævner
Turneringen under Parasport Danmark er opdelt i tre regioner: Nordjylland, Det sydlige Jylland inkl. Fyn og Sjælland med øerne. Man stiller op med tremandshold i rækker for enten stående spillere eller rampespillere, og holdene divisioneres efter niveau. Sidst i sæsonen afvikles et forbundsmesterskab, hvor de bedste hold i hver region spiller mod hinanden.

Internationalt deltager udvalgte hold for spillere med udviklingshandicap i Special Olympics-stævner.

Klassifikation
Holdene opdeles i fem rækker efter opnået gennemsnit:

A-spillere: 140 eller mere
B-spillere: mellem 120 og 139
C-spillere: mellem 100 og 119
D-spillere: mellem 80 og 99
E-spillere: 79 eller derunder

Der findes endvidere rækker for spillere, som bruger rampe.

KONTAKT

Idrætsudvalget ved Johnny Pedersen
Mail: jpst21@gmail.com
Tlf: 20 91 51 09 

Idrætskontakt Mansoor Siddiqi
Mail: msi@parasport.dk
Tlf: 40 84 24 57 

Hvem skal du kontakte?
Idrætsudvalget står for administration og udvikling af idrætterne i Parasport Danmark og er den primære kontakt for medlemsklubber og personer, der har spørgsmål om fx turneringsvirksomhed og landsholdsaktiviteter, som ikke har elitestatus, regler og informationer samt budgetter og landsmøder.
De fleste idrætter uden et idrætsudvalg får udpeget en idrætskoordinator, der i samarbejde med klubber og idrætskontakten varetager idrætsudvalgets funktioner.
Idrætskontakten er idrætsudvalgets primære indgang til Parasport Danmarks organisation og kontakt ift. landsholdsaktiviteter med elitestatus.

label