Parasport Danmark logo hvid.png

Verdensrekordholder modtager JYSK-legat

Atletikudøver Christian Lykkeby Olsen modtager JYSK’s ’Bring Dedication’-legat på 50.000 kroner, der skal bane vejen til de Paralympiske Lege i Paris 2024.

Christian Lykkeby Olsen (t.v.) er en af de store talenter i dansk parasport og arbejder benhårdt og dedikeret for at opnå kvalifikation til de Paralympiske Lege i Paris 2024.
Christian Lykkeby Olsen (t.v.) er en af de store talenter i dansk parasport og arbejder benhårdt og dedikeret for at opnå kvalifikation til de Paralympiske Lege i Paris 2024.

Christian Lykkeby Olsen var tirsdag aften i fuld gang med løbetræningen i Fælledparken sammen med holdkammeraterne fra Sparta, da han blev overrasket af repræsentanter fra Parasport Danmark og hovedsponsoren JYSK. Med sig havde de et legat på 50.000 kroner, der skal støtte Christian Lykkeby Olsens vej mod kvalifikation og deltagelse ved de Paralympiske Lege i Paris i 2024.

– Det havde jeg ikke forventet her på en grå og kold tirsdag i januar. Det kom helt bag på mig, at der pludselig var flere folk end mine holdkammerater, fortæller en meget glad modtager af ”Bring Dedication”-legatet.

Christian Lykkeby Olsen, der i efteråret satte verdensrekord på halvmaratondistancen for T46-klassen, er indbegrebet af dedikation og hårdt arbejde. Han har kun været en del af para-atletikken i to år, men har allerede vist, at han tilhører verdenstoppen i sin disciplin.

– Vi glæder os til at følge Christian Lykkeby Olsen på vejen frem mod PL i Paris og håber, at legatet kan være et godt bidrag til succesfuld kvalifikation og deltagelse. Vi ønsker ham i hvert fald held og lykke, siger Åse Andersson, Communications Director hos JYSK.

De bedste forudsætninger for succes
Ved siden af løbetræningen arbejder Christian Lykkeby Olsen fuldtid som konsulent, men med midlerne fra legatet bliver det muligt for løbetalentet at give mere plads til en hverdag med større fokus på træning og restitution - og dermed endnu bedre mulighed for at opnå kvalifikation til de Paralympiske Lege i Paris 2024 på 1500 meter-distancen.

– Det store mål i 2023 er at slutte i top 4 ved VM. Det giver direkte kvalifikation til PL i Paris. Ud over held på dagen, kræver det også, at jeg skærer ca. fem sekunder af min personlige rekord. Det er slet ikke urealistisk, og med legatet bliver det nu muligt at lave det bedst mulige set-up og den mest optimale forberedelse frem mod VM til sommer, fortæller en smilende Christian Lykkeby Olsen.

 

En god rollemodel
Ifølge Parasport Danmarks elitechef, Michael Møllgaard Nielsen, er Christian Lykkeby Olsen ikke bare en fantastisk para-atlet, men også et forbillede for den næste generation af atleter.

– Christian Lykkeby Olsen har kun været en del af para-atletikken i knap to år, men har allerede vist stor fremgang på især 1500 m, som er den længste distance på PL-programmet i T46-klassen. Christian er enormt passioneret, struktureret og dedikeret, og når han sætter sig et mål, gør han alt for at opnå det. Han viser vejen, som kan være til stor inspiration for mange. Og så noterer jeg mig, at Christian også professionelt bruger sin nyvundne indsigt i sit konsulentarbejde, når han laver analyser for organisationer omhandlende tilgængelighed for personer med funktionsnedsættelse.

”Bring Dedication”-legatet blev introduceret, da JYSK og Parasport Danmark i starten af 2022 forlængede hovedsponsoraftalen, der er Danmarks længstvarende sportssponsorat. Legatet dækker over en pulje på 200.000 kroner årligt, der uddeles til en eller flere lovende atleter i parasporten, som udviser en særlig dedikation i deres bestræbelser på at udvikle sig og opnå deres sportslige mål.

Sidste år modtog landsholdsspiller i kørestolsrugby Kaare Momme Nielsen et JYSK ’Bring Dedication’-legat. Det samme gjorde de paralympiske håb Bjørk Nørremark (atletik) og Alexander Hillhouse (svømning).


CHRISTIAN LYKKEBY OLSEN

Alder: 29 år
By: København
Klub: Sparta Atletik
Handicap: Nerveskade i skulderen
Største merit: PL-deltagelse i Tokyo 2020. Verdensrekord på halvmaraton-distancen T46-klassen.

Christian Lykkeby Olsen blev både glad og noget overrasket, da han pludselig blev afbrudt i træningen og fik overrakt JYSK's Bring Dedication-legat på 50.000 kr.

Christian Lykkeby Olsen blev både glad og noget overrasket, da han pludselig blev afbrudt i træningen og fik overrakt JYSK's Bring Dedication-legat på 50.000 kr.