Parasport Danmark logo hvid.png

Landsholdsspiller i kørestolsrugby modtager JYSK-legat på 50.000 kroner

Kaare Momme Nielsen, landsholdsspiller i kørestolsrugby, blev mandag aften første modtager af JYSKs ”Bring Dedication”-legat, da Danmark slog Brasilien i åbningskampen ved VM i Vejle.

Kristine Brunsborg overrækker JYSK's Bring Dedication-legat til Kaare Momme Nielsen. Foto: Lars Møller for Parasport Danmark.
Kristine Brunsborg overrækker JYSK's Bring Dedication-legat til Kaare Momme Nielsen. Foto: Lars Møller for Parasport Danmark.

Da Danmark og Brasilien mandag aften tørnede sammen i åbningskampen ved VM i kørestolsrugby i Vejle, var det kulminationen på en lang, intens og krævende forberedelse.

Oveni sejren på 62-45 fik landsholdsspiller Kaare Momme Nielsen en ekstra belønning for anstrengelserne og en ny motivation for at fortsætte sin udvikling og det hårde arbejde. Han er nemlig den første modtager af JYSKs Bring Dedication-legat.

Legatmodtagerne udpeges af et udvalg bestående af repræsentanter fra JYSK og Parasport Danmark, og det er især Kaares udvikling gennem det seneste år, der har gjort ham fortjent til legatet på 50.000 kroner.

– Kaare er en meget lovende spiller, der særligt det seneste år har taget store skridt fremad. Han arbejder disciplineret for at forbedre både sit eget spil og sit samspil med resten af landsholdet, og samtidig er han mentalt stærk og laver ikke ret mange fejl. Det gør ham til en meget central spiller for landsholdet i de kommende år, siger elitechef i Parasport Danmark, Michael Møllgaard Nielsen.

Et nyt legat
”Bring Dedication”-legatet blev introduceret, da JYSK og Parasport Danmark i starten af året forlængede hovedsponsoraftalen, der startede helt tilbage i 1989 og er Danmarks længstvarende sportssponsorat. Legatet dækker over en pulje på 200.000 kroner årligt, som uddeles til en eller flere lovende atleter i parasporten, der udviser en særlig dedikation.

– ’Bring dedication, meet possibilities’ er en nøglesætning i JYSK, fordi vi gerne vil udvikle og belønne de medarbejdere, der vil mere. På samme måde vil JYSK også gerne åbne nye døre og muligheder for nogle af de atleter, der i fremtiden forhåbentlig kan hive PL-medaljer hjem til Danmark, siger Communications Director i JYSK, Åse Andersson.

De andre modtagere af dette års ”Bring Dedication”-legat bliver offentliggjort inden årets udgang.

FAKTA: KAARE MOMME NIELSEN

  • Alder: 30 år
  • Klub: Aarhus Burnouts
  • Handicap: Rygmarvsskade efter en ulykke i 2010

VM I KØRESTOLSRUGBY 2022

VM i kørestolsrugby finder sted i dagene 10.-16. oktober i DGI Huset i Vejle. Danmark er i pulje B sammen med Australien, Japan, Canada, Brasilien og Colombia. I pulje A mødes Storbritannien, USA, Frankrig, New Zealand, Tyskland og Schweiz. Fire hold fra hver pulje går videre til kvartfinalerne, som spilles fredag den 14. oktober. VM-finalen afvikles søndag den 16. oktober kl. 16.

Se hele kampprogrammet og øvrig info om VM på 2022wrwc.com, hvor der også kan købes billetter. Der er plads til ca. 1.500 tilskuere i Spektrum, og der er tæt på udsolgt til weekendens slutspil.

Bag VM står Parasport Danmark, Sport Event Denmark og Vejle Kommune med støtte fra JYSK, Pressalit, Elsass Fonden og Musholm, der er hovedsponsor for kørestolsrugby i Danmark og nationalt træningscenter for det danske landshold.