Parasport Danmark logo hvid.png

Hvem er parasportens største ildsjæl?

Det er nu, I skal indstille de kandidater, der skal i betragtning til Parasport Danmarks Ildsjælepris 2024. Vinderen afsløres på repræsentantskabsmødet i april.

Ved tildelingen af Ildsjæleprisen 2023 blev Leif Torstensen fejret af spillere og trænere i Goalball Klub Odense samt Parasport Danmarks direktør Ivan Løvstrup.
Ved tildelingen af Ildsjæleprisen 2023 blev Leif Torstensen fejret af spillere og trænere i Goalball Klub Odense samt Parasport Danmarks direktør Ivan Løvstrup.

Med Ildsjæleprisen ønsker Parasport Danmark at anerkende de bedrifter, som mange utrættelige og engagerede ildsjæle lægger for dagen i foreningerne, ved arrangementer, aktiviteter og andre indsatser, der skal styrke idrætten for mennesker med handicap eller særlige behov. Prisen er blevet uddelt hvert år siden 2008, og med anerkendelsen følger et kontantbeløb på 5.000 kroner.

I 2023 tilfaldt hæderen Leif Torstensen fra Goalball Klub Odense:
- Det er en fantastisk ære. Det kan ikke beskrives. Det er noget, man bare drømmer om, at andre skal synes, man gør et godt stykke arbejde. Det er noget af det bedste, man kan opleve, at få sådan en anerkendelse. Man forestiller sig jo ikke sådan noget her. Man laver det bare, fordi man synes, det er sjovt at være sammen med de her unge mennesker, lød den umiddelbare reaktion fra en rørt Leif Torstensen, da han blev overrasket til en træning. 

Indstil jeres kandidat
Nu er det tid til at finde ud af, hvem der skal indstilles til Parasport Danmarks Ildsjælepris 2024.

Indstil jeres kandidat, der kan være en leder, træner, forælder eller anden frivillig, der gør et særligt stykke arbejde for sin idræt, sin klub eller for parasporten generelt. Alle kan sende en begrundet indstilling til Parasport Danmarks Breddeudvalg, blot kan man ikke nominere sig selv.

Indstilling af kandidater sker ved at udfylde formularen på dette link. Sidste frist for indstilling er onsdag d. 20. marts 2024.

 

Tidligere modtagere af Ildsjæleprisen

2008 Kirsten Vagner, Vordingborg Handicap Idræt
2009 Keld Zysek, DHIF's Svømmeudvalg
2010 Jan Karkov Sørensen, IH Aalborg
2011 Dan Egerup, Helsingør Floorball Team
2012 Villy Villadsen, Skive Handicap Idræts Forening
2013 Forældregruppen, Højbjerg Badmintonklub
2014 Peder Dahl, Lavia Viborg
2015 Jesper Overgaard, Dansk Håndcykelklub
2016 Charlotte Svarrer, Skjern Håndbold og Parasport Danmarks Idrætsudvalg for Håndbold
2017 Trine Lyngsø, Holsted Ungdoms og Gymnastikforening
2018 Karna Gregersen, Svømmeklubben Sælungerne
2019 Gitta Thorup Sørensen, I.H. Aalborg
2020 Pernille Holm Sørensen, LAVIA Aarhus
2021 Janus Tappert, Klub Liv og Motion
2022 Mona Bober, Bowlingklubben Trippel
2023 Leif Torstensen, Goalball-Klub Odense Handicapidrætsforening