Parasport Danmark logo hvid.png

Årets ildsjæl er et stort aktiv for dansk goalball

Leif Torstensen fra Goalball Klub Odense er modtager af Parasport Danmarks ildsjælepris 2023 for sit mangeårige engagement som frivillig i dansk goalball, hvor han både lokalt og på landsplan har gjort en ekstraordinær indsats.

Leif Torstensen blev fejret af spillere og trænere i Goalball Klub Odense og Parasport Danmarks direktør Ivan Løvstrup.
Leif Torstensen blev fejret af spillere og trænere i Goalball Klub Odense og Parasport Danmarks direktør Ivan Løvstrup.

Tirsdagens træningspas i Goalball Klub Odense begyndte nøjagtig, som det plejer: Før alle andre tropper Leif Torstensen op i CSV Hallen for at forberede goalballbanen med snore og tape, inden han agerer velkomstkomité for klubbens unge spillere, når de møder ind omkring kl. 16.30. Men denne tirsdag tog træningen en uventet drejning, da Parasport Danmarks direktør Ivan Løvstrup kort inde i passet dukkede op med blomster, gavecheck og et rullende kamera fra TV2 Fyn i ryggen for at lykønske goalballklubbens initiativtager og altmuligmand med titlen som Årets Ildsjæl i Parasport Danmark.

-Det er en fantastisk ære. Det kan ikke beskrives. Det er noget, man bare drømmer om, at andre skal synes, man gør et godt stykke arbejde. Det er noget af det bedste, man kan opleve, at få sådan en anerkendelse. Man forestiller sig jo ikke sådan noget her. Man laver det bare, fordi man synes, det er sjovt at være sammen med de her unge mennesker, lød den umiddelbare reaktion fra en rørt Leif Torstensen.

Se prisoverrækkelsen og reaktionen i klippet fra TV2 Fyn herunder.

 

Højt værdsat af alle
Det er spillere og ledere i Goalball Klub Odense, der har indstillet Leif Torstensen til Parasport Danmarks ildsjælepris. I klubben sætter man især stor pris på det praktiske og organisatoriske ansvar, Leif Torstensen har påtaget sig for sporten både på klub- og landsplan, ligesom de mere personlige egenskaber fremhæves i indstillingen. Her står der blandt andet:

Udover at koordinere frivillige, løse logistiske opgaver, opsætte baner, varetage opgaver ved dommerbordet, hente og bringe gæster til/fra hallen og udvise overblik som blæksprutte, så har Leif altid haft det positive smil på. Han er altid hjælpsom, betænksom, og en ægte ildsjæl.

Ordene har gjort indtryk på Parasport Danmarks breddeudvalg, der er ansvarlige for at udpege Årets Ildsjæl. Breddeudvalgets formand Lene van der Keur begrunder valget af Leif Torstensen således:

- Det har som altid været svært kun at vælge én ildsjæl til at modtage årets pris, men Leif er med sit mangeårige engagement i goalball både på landsplan og lokalt i Odense med til at gøre det muligt for blinde og svagsynede at dyrke goalball. I breddeudvalget har vi lagt vægt på, at han varetager mange funktioner, både de praktiske og organisatoriske. Leif startede som en engageret forælder, men er fortsat som frivillig ildsjæl, selvom hans eget barn ikke længere dyrker goalball. Det er herligt at vide, at der er mennesker som ham, der gør en stor indsats for parasporten, siger hun.

Spillere og trænere i Goalball Klub Odense valgte også selv at bidrage til fejringen af Leif Torstensen med et flot trofæ og et restaurantgavekort som tak for en ekstraordinær frivillig indsats.

De øvrige nominerede i 2023
Trænerteamet, Hammerum IF Specialfodbold
Karen Margrethe Thomsen, Idrætsforeningen Godt Gået
Alle frivillige, Vestjydsk Tandemklub
Lene Kjer Rasmussen, Idrætsudvalget for Svømning

De seneste modtagere af Ildsjæleprisen
2013 Forældregruppen, Højbjerg Badmintonklub
2014 Peder Dahl, Lavia Viborg
2015 Jesper Overgaard, Dansk Håndcykelklub
2016 Charlotte Svarrer, Skjern Håndbold og Parasport Danmarks Idrætsudvalg for Håndbold
2017 Trine Lyngsø, Holsted Ungdoms og Gymnastikforening
2018 Karna Gregersen, Svømmeklubben Sælungerne
2019 Gitta Thorup Sørensen, I.H. Aalborg
2020 Pernille Holm Sørensen, LAVIA Aarhus
2021 Janus Tappert, Klub Liv og Motion
2022 Mona Bober, Bowlingklubben Trippel