Parasport Danmark logo hvid.png

Vinter-PL starter med et opråb om fred

Fredagens åbningsceremoni i Beijing bød på dansk indmarch uden Adam Nybo og en passioneret tale af IPC-formand Andrew Parsons, der opfordrede til dialog og diplomati.

Storslået åbning af vinter-PL i Beijing. Foto: OIS
Storslået åbning af vinter-PL i Beijing. Foto: OIS

Oven på dramatiske dage i parasporten åbnede de Paralympiske Lege fredag med en flot ceremoni på Beijings nationalstadion Fuglereden. Værterne leverede et storslået show efter alle kunstens regler, men åbningsceremonien vil først og fremmest blive husket for IPC-formand Andrew Parsons opråb om fred og harmoni samt den ukrainske delegations deltagelse i indmarchen.

Oplevelsen gjorde indtryk på Parasport Danmarks elitechef Michael Møllgaard Nielsen, der er dansk chef de mission og nærmer sig sit 20. PL.

- Åbningsceremonien var en rigtig god oplevelse oven på nogle hårde dage. Der var en meget speciel, lettet stemning blandt deltagerne, og der er naturligvis mange, der glæder sig over, at vi nu er i gang med PL. Samtidig blev der sendt et stærkt budskab om, at verdens ledere bør lade sig inspirere af atleterne og arbejde for fred, forståelse og inklusion, og jeg tror, alle i PL-byen er klar til at vise vejen, siger han.

Sammen med eliteudvalgets formand, Svenn Folkmann, måtte Michael Møllgaard Nielsen repræsentere Danmark i indmarchen uden coronaramte Adam Nybo. Rollen som dansk fanebærer gik til Liang Yudi, der kommer fra Leshan i det sydlige Kina og er frivillig assistent for den danske delegation under vinter-PL.

- Vi var enige om, at vi gik for Adam i dag. Han havde fortjent at få den oplevelse med. Nu må vi gøre alt, hvad vi kan, for at have et rigtig stærkt setup klar til ham her i PL-byen, siger den danske chef de mission.

560 atleter deltager i vinter-PL, der løber frem til søndag den 13. marts. Forventningen er, at danske Adam Nybo bliver klar til sin konkurrence i slalom den 12. marts.

Følg med i vinter-PL
Sådan sender DR vinter-PL på DR2 og DRTV.
Den danske deltagelse kan følges på Facebook-siden DanmarktilPL