Parasport Danmark logo hvid.png

Adam Nybo bliver ikke klar til storslalom ved vinter-PL

Danmarks eneste repræsentant ved vinter-PL i Beijing tester fortsat positiv for coronavirus og må opgive at konkurrere i storslalom den 10. marts.

Adam Nybo i aktion i sitski ved VM i Lillehammer i januar 2022. Foto: Luc Percival
Adam Nybo blev nr. 12 i slalom-konkurrencen ved VM i Lillehammer i januar 2022. Foto: Luc Percival

Fredag er de Paralympiske Lege åbnet i Beijing uden danske Adam Nybo, der fortsat kæmper for at blive coronafri i København. Afrejse til Kina kræver fire negative tests over fire dage, og fredag tester Adam Nybo fortsat positiv. Dermed når han ikke frem i tide til at kunne deltage i sin første konkurrence den 10. marts.

PL-håbet lever dog fortsat for den 21-årige sitskiløber fra Rask Mølle. Parasport Danmark har fået dispensation til, at Adam Nybo kan trække sig fra storslalom og forblive på startlisten til slalom den 12. marts. Elitechef Michael Møllgaard Nielsen, der er chef de mission for Danmark, understreger, at målet forsat er at få Adam Nybo i konkurrence ved vinter-PL.

- Adam Nybo har kæmpet i otte år for at nå til vinter-PL, og vi skylder ham, at vi gør alt, hvad vi overhovedet kan, for at det skal lykkes, siger Michael Møllgaard Nielsen.

De Paralympiske Lege slutter den 13. marts.