Parasport Danmark logo hvid.png

Tre danske RaceRunning-atleter udtaget til VM i Dubai

Andrea Stokholm Overgaard (Frederiksberg), Karla Risum (Randers) og Lasse Kromann (Odense) skal forsvare de danske farver ved WPA Verdensmesterskaberne 2019.

Tre danske RaceRunning-atleter udtaget til VM i Dubai
Andrea Stokholm Overgaard er en af de tre danske løbere, der netop er udtaget til VM i november i Dubai.

Alle tre atleter er netop blevet udtaget på distancen 100 m i den kombinerede klasse RR2/RR3 til World Athletics Championships, der løber af stablen den 7.-15. november i Dubai, hvor de vil være en del af det danske paraatletik-landshold.

Stævnet i Dubai er samtidig RaceRunnings debut som disciplin ved et WPA Verdensmesterskab, og denne indlemmelse af RaceRunning i VM-programmet må betragtes som endnu et stort skridt hen imod optagelse på det paralympiske program. Betydningen af stævnet i Dubai er derfor stor – både for RaceRunning som sportsgren og for de tre danske atleter personligt.

Både Andrea Stokholm Overgaard og Lasse Kromann gjorde allerede en særdeles god figur til WPA Grandprix i Dubai i slutningen af februar. Her lykkedes det begge atleter at sætte personlig rekord på 100 m.

Landholdschef for RaceRunning, Mansoor Siddiqi, har da også store forventninger til de tre danske VM-atleter:
- Atleterne har en lang forberedelsestid til VM i Dubai, og derfor tager vi forberedelsen i etaper. Resultatmæssigt er mine forventninger en medalje til Lasse Kromann. Karla Risum og Andrea Stokholm Overgaard forventer jeg begge vil ligge på en placering omkring bronze og fjerdeplads. Både Karla og Andrea er dog først og fremmest stadig med for at få noget erfaring ved et stort internationalt stævne.

De tre atleters næste stævne er Herning Games, der finder sted den 4. maj. Her begynder RaceRunning-sæsonen for alvor, og det bliver særdeles spændende at få endnu et praj om, hvilken form de danske VM-atleter er i.

Sæsonen fortsætter med RaceRunner’s Cup i juli på Frederiksberg, og til VM i Dubai i november har de tre danske VM-atleter altså muligheden for at krone sæsonen med en triumf på den helt store VM-scene.

Læs mere om RaceRunning på www.racerunning.dk