Parasport Danmark logo hvid.png

Tobias Thorning Jørgensen vinder VM-guld i Herning

Medierne døbte ham ”Guld Tobias” sidste år, da Tobias Thorning Jørgensen fra Give vandt to PL-guldmedaljer i Tokyo. Det navn levede han til fulde op til i dag på BB Horse Arena, hvor han og Jolene Hill distancerede sig fra feltet i paradressurens grad III og tog endnu en guldmedalje.

Tobias Thorning Jørgensen på medaljeskamlen. Foto: Lars Møller.
Tobias Thorning Jørgensen på medaljeskamlen. Foto: Lars Møller.

Tobias og Jolene Hill viste perfekt samspil og harmoni på banen, og de var sikkerheden selv gennem hele programmet, hvor Jolene Hill blev fremvist i en forbilledlig holdning. Flere 9-taller og et enkelt 10-tal for skridt på cirkelvolten udløste en samlet sum på 78,676%.

- Det var en superfin tur, jeg er glad nu, indledte Tobias, og han fortsatte:

- Det var fedt at mærke publikum, man ser vennerne, og retter sig lige lidt mere op og gør mere. Det var en megafed oplevelse. Vi går direkte efter planen i dag. Jeg synes, hun er med mig, og hun hjælper mig der, hvor mine kræfter begynder at slippe op. Hun er bare en kammerat, det er helt vildt.

Se Tobias Thorning Jørgensens vinderridt på DR her.

Det sikre, flotte ridt af Tobias Thorning Jørgensen udløste den tredje danske guldmedalje ved VM i ridesport (dressurlandsholdet for almenryttere samt Katrine Kristensen i paradressur), og det ser virkelig ud til, at danskerne er kommet særdeles velforberedte til dette verdensmesterskab på hjemmebane. Om forberedelserne siger Tobias:
- Vi har forberedt os lidt som til PL i Tokyo, vi har lagt samme plan, men ændret lidt, mest på det mentale. Fordi vi er forhåndsfavoritter, det gik vi i gang med allerede efter Tokyo. Ligegyldigt hvilket stævne jeg vil komme til efter sådan en præstation, vil jeg altid være favorit. Træningen har vi kørt på samme måde, og jeg vil gerne lave noget raskridning, så det har vi også tænkt med. Jeg er bare heldig at have et super godt team, som ved, hvad der skal til, og kan hjælpe hvor det skal være.

Tæt på endnu en dansk medalje
Karla Dyhm-Junge fra Skanderborg og Miss Daisy var gennem hele klassen i spil til en medalje. Men desværre gik de to erfarne engelske og amerikanske ryttere; Natasha Baker og Rebecca Hart med hhv. 73,970% og 73,147% forbi Karla og henviste hende til den lidt utaknemmelige fjerdeplads med 71,618%.

Karla Dyhm-Junge og Miss Daisy

Karla var dog meget tilfreds med det flotte resultat:
- Det er sådan en dejlig stor bane til os, og det er fantastisk at ride her. I marts skiftede jeg til grad II, og det her er min tredje konkurrence på dette niveau. Jeg er virkelig tilfreds med vores resultat, jeg giver det 10 ud af 10 mulige – jeg er så glad. Holdkonkurrencen er mit hovedmål, og vi har et stærkt hold i år.

I grad V var der også dansk deltagelse. Nicole Johnsen og Moromax blev nummer 6 med en bedømmelse på fine 71,395%. Grad V blev vundet af belgiske Michèle George med 76.419 % foran Sophie Wells fra Storbritannien med 75,279% og Frank Hosmar fra Holland med 75,256%.

Stor sportslig succes
Det er særdeles positivt, at de danske paradressurryttere nu står med to guldmedaljer på hjemmebanen, og med Karlas topresultat kan Danmark blive et stærkt kort i kampen om holdmedaljerne, der afgøres fredag og lørdag. Storbritannien vandt guld i Tokyo foran Holland og USA, og med Danmark på fjerdepladsen.

Om chancerne i holdkonkurrencen siger Tobias:
- Jeg tænker helt klart, vi har en supergod chance, og jeg glæder mig helt vildt meget til vi skal ind og præstere sammen.

Efter Tobias Thorning Jørgensens guldmedalje er Danmarks samlede medaljehøst ved VM i ridesport i Herning på i alt seks medaljer, hvilket udløser en delt førsteplads sammen med Tyskland.

Der er paradressur på programmet i Herning frem til søndag. Det resterende program er:

Fredag den 12. august
Team test – anden del
15.21 Team test grad II – Katrine Kristensen (sendes live på DR2)

Lørdag den 13. august
Team test – anden del
11.00 Team Test grad III – Tobias Thorning Jørgensen + Karla Dyhm Junge (sendes live på DRTV)
14.20 Team Test grad V – Nicole Johnsen (sendes live på DR2)

Søndag den 14. august
Freestyle
Dressurprogram til musik for dem, der har kvalificeret sig via de foregående konkurrencer
9.00 Freestyle grad IV, II og I – evt. Katrine Kristensen (sendes live på DRTV)
14.15 Freestyle grad V og III – evt. Nicole Johnsen, Tobias Thorning Jørgensen og Karla Dyhm Junge (sendes live på DRTV)

Se det fulde program og resultater her.
Følg det danske paradressurlandshold her.