Parasport Danmark logo hvid.png

Rising Stars vinder Kulturministerens Parasportspris

Parasport Danmarks nytænkende holdsatsning, der samler børn og unge med funktionsnedsættelse i et attraktivt og ambitiøst udviklingsmiljø, blev hædret ved SPORT 2020.

Bordtennisikonet Peter Rosenmeier modtog Kulturministerens Parasportspris på vegne af Christoffer Petersen og holdet bag Rising Stars. Foto: Lars Møller for DR
Bordtennisikonet Peter Rosenmeier modtog Kulturministerens Parasportspris på vegne af Christoffer Petersen og holdet bag Rising Stars. Foto: Lars Møller for DR

2020 har ikke kun været et forfærdeligt år. Det viste DR Sportens årlige fejring af dansk idræt, der lørdag aften rullede over skærmen og mindede om store sportspræstationer, nytænkende idrætsinitiativer og inspirerende ildsjæle. I skyggen af pandemien har også Rising Stars-projektet, der officielt blev lanceret for tre år siden som et bordtennishold for børn og unge med funktionsnedsættelse, glimret i 2020. Konceptet, der går ud på at skabe et attraktivt træningsmiljø og en klar vej ind i det almene foreningsliv for deltagerne, har spredt sig til hele landet og er så stor en gevinst for Parasport Danmark, at det nu skal kopieres i atletik og svømning. Den bemærkelsesværdige succeshistorie blev belønnet med Kulturministerens Parasportspris ved SPORT 2020.

Initiativtager Christoffer Petersen, der til daglig er landstræner i parabordtennis og konsulent i Parasport Danmark, glæder sig over anerkendelsen.
- Det er rigtig fedt at vinde, og jeg ser frem til at fejre det med spillerne og mine medtrænere, når vi forhåbentlig snart kan komme tilbage i hallerne. Jeg håber, at prisen kan give yderligere et boost til rekrutteringen, så endnu flere børn og unge i 2021 og fremover bliver en del af Rising Stars rundt om i landet. Det er utroligt at tænke på, at vi i september 2017 startede op med én spiller, og at vi nu er landsdækkende i bordtennis og har fået to nye idrætter med i konceptet, siger han.

Kulturminister Joy Mogensen siger:
- Rising Stars gør en kæmpe forskel for vores yngste para-atleter. De skaber trygge og inkluderende idrætsfælleskaber, hvor man kan gro som menneske og atlet. Folkene bag projektet og de unge idrætsudøvere er enorme forbilleder for os alle og fortjener en kæmpe hyldest for deres indsats og resultater.

De øvrige nominerende til Kulturministerens Parasportspris i 2020 var idrætsforeningen KIFU, der igennem 30 år har specialiseret sig i idrætstilbud for personer med udviklingshandicap, og Move United-appen, der siden marts 2020 har sat blinde og stærkt svagsynede i kontakt med frivillige seende træningsmakkere.

Læs meget mere om Rising Stars-projektet her.

Om ’Kulturministerens Parasportspris’
Hvert år hylder kulturministeren personer eller organisationer, som har gjort en enestående indsats for dansk handicapidræt, og som har bidraget til, at handicapidrætten udvikler sig. Prisen blev oprettet som ’Kulturministerens Handicapidrætspris’ og er blevet uddelt siden 2010. Med hæderen følger 100.000 kroner.

I 2019 gik prisen til JYSK-stifteren Lars Larsen.