Parasport Danmark logo hvid.png

Lars Larsen hædret med Kulturministerens Parasportspris

JYSK-stifteren blev mindet og hyldet med stående applaus ved DR Sportens gallashow 'Sport2019' for sin passionerede støtte til parasporten i Danmark gennem mere end 30 år.

Lars Larsen hædret med Kulturministerens Parasportspris
- Lars Larsen ville have været meget stolt. Engagementet i parasporten har altid stået både Kris og Larsen meget nært. I bedste Lars Larsen stil og ånd fordobles prisen selvfølgelig og gives videre til Parasport Danmark, lød det fra JYSK's Carl Erik Stubkier, der tog imod prisen ved Sport2019 sammen med Lars Larsens hustru Kristine Brunsborg. Foto: Lars Møller

Kulturministerens Parasportspris og aftenens vel nok største bifald gik til Lars Larsen, da Idrætsdanmark lørdag den 4. januar var samlet i Jyske Bank Boxen i Herning til den årlige fejring af det forgangne sportsår. Kulturminister Joy Mogensen overrakte med hjælp fra sidste års vinder, Anders Berenth fra landsholdet i Powerchair Floorball, prisen til Lars Larsens enke, Kristine Brunsborg, og JYSK’s Carl Erik Stubkier, der begge har haft nøgleroller i det mangeårige samarbejde mellem JYSK og Parasport Danmark.

Kulturminister Joy Mogensen siger om valget af Lars Larsen:

- Lars Larsen var en vaskeægte ildsjæl, som med en insisterende og trofast indsats har støttet og løftet parasporten i 30 år. Lars Larsen var en forgangsmand, og det mangeårige sponsorat har været til stor gavn for parasportens udvikling. Jeg håber, at kåringen af Lars Larsen som vinder af Kulturministerens Parasportspris kan inspirere og motivere – for bag de sportslige resultater står ildsjæle, som gør en uundværlig indsats.

Parasport Danmarks formand John Petersson nød at være tilstede og tage del i at fejre og mindes Lars Larsen, der gik bort i sommeren 2019.

- Det var fantastisk stort og rørende at opleve Boxen hylde Larsen for alt det, han har betydet for parasporten herhjemme. Han fortjente denne her fejring – også i et år, hvor både landsholdet i kørestolsrugby og ildsjælene i Viborg Skytte Forening (de øvrige nominerede, red.) havde været værdige vindere af Kulturministerens Parasportspris, siger John Petersson, der samtidig glæder sig over parasportens generelle synlighed ved 'Sport2019'.

- Det var rigtig fedt igen at opleve, hvor meget parasporten efterhånden fylder i det danske idrætslandskab og på sportsgallaen specifikt. Vores atleter, klubber og ildsjæle var i spil til rigtig mange priser og i høj grad involveret i showet. Den utrolige udvikling, der er sket der, har Lars Larsen uden tvivl været en væsentlig drivkraft bag, lyder det fra Parasport Danmarks formand.

Kort om prisen
Kulturministerens Parasportspris er en hyldest til en ildsjæl, en para-atlet, en organisation eller andre, som har gjort en ekstraordinær indsats for dansk handicapidræt. Prisen blev oprettet som ’Kulturministerens Handicapidrætspris’ og er blevet uddelt siden 2010. Med hæderen følger 100.000 kroner, som i Lars Larsens ånd i år bliver fordoblet af JYSK og doneret til Parasport Danmark.