Parasport Danmark logo hvid.png

Para-atleter nomineret til fornemme idrætspriser

Når det store TV-show Sport 2021 løber af stablen i Herning til januar, er flere para-atleter med i opløbet til at vinde de helt store priser.

Para-atleter nomineret til fornemme idrætspriser

Året er ved at nærme sig sin afslutning, og det betyder, at priserne der hylder årets store sportsoplevelser skal uddeles. I år er der flere para-atleter at finde blandt de nominerede til en række store priser. Hvem der løber med sejren i de forskellige kategorier bliver kåret til Sport 2021 i Herning til et brag af en stjernefest med Danmarks største sportsstjerner, guldglimmer og champagnebobler.

 

Årets Sportsnavn

Årets Sportsnavn er blevet kåret siden 1991, men prisen er endnu aldrig gået til en paraatlet. I år er der en chance for at ændre den kendsgerning.

DIF og Team Danmark har afsløret de første fem ud af i alt 15 nominerede, og her er Tobias Thorning Jørgensen blandt de nominerede. Det er særligt Tobias' store succes ved de Paralympiske Lege i Tokyo, hvor paradressurrytteren red sig til to guldmedaljer, der har sikret ham en plads blandt de nominerede i til Danmarks fornemmeste idrætspris. 

Over de kommende uger vil de resterende ti nominerede blive afsløret. 

 

 

 

Foto: Lars Møller
Foto: Lars Møller
Foto: BESTSELLER
Foto: BESTSELLER

Bestsellers Olympiske Håb

Tre atleter er nomineret til BESTSELLERs Olympiske Håb. Blandt dem er paraatleten Bjørk Nørremark, der til dagligt dyrker para-atletik.

Det seneste års tid har været fyldt med oplevelser for Bjørk Nørremark. Efter en 5. plads i længdespring ved sit første internationale mesterskab på seniorniveau i juni fik Bjørk PL-debut i Tokyo i august og blev valgt som dansk fanebærer ved afslutningsceremonien.

Prisen gives til en atlet, som forventes at kunne sætte sit særlige præg på de olympiske eller paralympiske lege i fremtiden.

 

 

 

B.T. GULD

20 af landets bedste atleter kandiderer til den prestigefyldte pris B.T. Guld 2021. Blandt dem er dobbelt paralympisk guldvinder i ridning, Tobias Thorning Jørgensen, og PL-guldvinder i taekwondo, Lisa Kjær Gjessing.

Siden 1930 er den yderst prestigefyldte sportspris blevet uddelt. Traditionen tro kæmper ti indstillede kandidater om prisen, som udmærker sig ved at være sportens egen pris, fordi det er atleterne selv, der afgør, hvem der skal vinde B.T. Guld.

For at komme med blandt de ti indstillede til prisen, har de brug for jeres stemme. Du kan læse mere om prisen og stemme på din favorit helt frem til den 15. december gennem linket her. 

 

Under det store TV-show i Herning den 8. januar 2020 uddeles der også en række andre priser. Blandt den er prisen for 'Årets Idrætsforening'. Blandt de tre nominerede foreninger til prisern er Tune IF, der i Parasport Danmark-regi har Special Olympics-fodbold for mennesker med udviklingshandicap på programmet, tilbyder flere end 25 aktiviteter og discipliner til alle aldre varierende fra håndbold og gymnastik til e-sport, bridge og discgolf. 

Læs mere om prisen som 'Årets Idrætsforening' her.