Parasport Danmark logo hvid.png

Danskerne skal kåre Årets Idrætsforening

Det bliver Thy Cablepark, Hillerød Fodbold eller Tune IF, der er medlem af Parasport Danmark, som hædres med titlen som Årets Idrætsforening, når prisen for første gang uddeles af DIF og Danske Spil i forbindelse med sportsshowet Sport 2021 den 8. januar.

Tune IF, der har flere Special Olympics-fodboldhold for mennesker med udviklingshandicap og særlige behov, er blandt de nominerede til Årets idrætsforening. Foto: Thomas Sjørup
Tune IF, der har flere Special Olympics-fodboldhold for mennesker med udviklingshandicap og særlige behov, er blandt de nominerede til Årets idrætsforening. Foto: Thomas Sjørup

Det er en jury bestående af sølvvinder i 400 meter hækkeløb fra OL i Rio, Sara Slott Petersen, Niels Erik Folmann, administrerende direktør i Danske Licens Spil og bestyrelsesmedlem i DIF Bent Clausen, der på baggrund af indstillinger fra DIF-idrætten har peget på de tre endelige kandidater til at modtage prisen og 60.000 kr. på den årlige sportsgalla. De tre nominerede udmærker sig alle ved at gøre en særlig indsats for mennesker med handicap og særlige behov.

Tune IF, der i Parasport Danmark-regi har Special Olympics-fodbold for mennesker med udviklingshandicap på programmet, tilbyder flere end 25 aktiviteter og discipliner til alle aldre varierende fra håndbold og gymnastik til e-sport, bridge og discgolf. I 2021 havde TIF 4.768 medlemskaber ud af ca. 5.500 indbyggere i Tune by, og mens de fleste klubber har blødt medlemmer under coronakrisen, er der kun kommet flere med på holdene i Tune.

Foreningen gør en særlig indsats for at integrere mennesker med handicap og særlige behov i foreningslivet, og med egne midler har Tune IF opført et handicapvenligt byggeri, der åbnede samtidig med, at coronarestriktionerne blev lempet. Det danner nu ramme for TIF Fitness’ medlemmer. Blandt andre populære tiltag er “Rollatorklubben”, hvor ældre medlemmer mødes hver tirsdag for at gå en tur og nyde en kop kaffe eller et stykke kage.

Hillerød Fodbold er en idrætsforening, der også udmærker sig ved at inkludere børn, voksne og ældre med fysiske og psykiske udfordringer. Klubben har prioriteret at være med i sundhedsprojekter som Ud i Livet med hold for psykisk sårbare voksne, ”Huskehold” for borgere med demens og Parkinsons og ”Hjernehold”, hvor man kan genoptræne efter hjerneskade samt Jump4Fun for børn med overvægt.

Hillerød Fodbold har også taget initiativ til en ferie camp til børn og unge fra 6-17 år, og for fire år siden begyndte Hillerød Fodbold at holde fælles juleaften for op mod 150 udsatte borgere.

Hvis de to foreninger ikke helt har overbevist dig, kan den tredje mulighed være lige noget for dig. Thy Cablepark er en forening, som gør en særlig indsats for at støtte veteraner med PTSD og hjælpe dem på sporet af et bedre liv via et tæt samarbejde med rehabiliteringstilbuddet Surfgaarden i Thy.

Foreningen, som i år slog dørene op til en full size kabelpark til glæde for alle, der har lyst til at prøve kræfter med vandski og wakeboard, har skabt et inkluderende vandsportsmekka, der også samler lokalsamfundet om bl.a. vinterbadning, kajak og stand up paddle.

Læse mere om de tre finalister og afgiv din stemme senest den 24. november på https://www.dif.dk/arets-idraetsforening