Parasport Danmark logo hvid.png

På onsdag kan foreningerne igen åbne for indendørs idræt

Planen for genåbning af indendørsidrætten er blevet fremrykket, så både børn og unge til og med 18 år og voksne over 70 år fra på onsdag den 21. april igen kan mødes til idrætsaktiviteter indendørs.

På onsdag kan foreningerne igen åbne for indendørs idræt

Fra onsdag den 21. april kan børn og unge til og med 18 år og voksne over 70 år igen snøre indendørsskoene eller finde svømmebrillerne frem og møde op til indendørs træning i den lokale idrætsforening. Det står klart, efter at en politisk aftale faldt på plads i nat – en aftale om mere genåbning i næste fase i lyset af corona-situationen.

Det er glædeligt, at al indendørs idræt kan åbne i idrætsforeningerne landet over for børn og unge samt voksne over 70 år. I Parasport Danmark havde vi dog håbet på - og kæmpet for - også at få idræt for voksne med handicap med i denne første fase af genåbningen. Det lykkedes desværre ikke, og vi må væbne os med tålmodighed frem til den 6. maj, hvor den resterende del af indendørsidrætten forventes at åbne op.

Med virkning fra på onsdag den 21. april gælder følgende for indendørs idræt:

  • Indendørs idræt på tværs af alle idrætter er tilladt for børn og unge til og med 18 år og for voksne over 70 år.
  • For børn og unge til og med 18 år gælder et forsamlingsforbud på 25 personer. Der er ikke krav om coronapas.
  • For voksne over 70 år gælder et forsamlingsforbud på 10 personer. Der er krav om coronapas.

For udendørs idræt gælder følgende:

  • Forsamlingsforbuddet er på 50 personer for udendørs idræt i organiseret regi.
  • Forsamlingsforbuddet omfatter alene personer, som er en aktiv del af aktiviteten dvs. udøvere, trænere, dommere mv.
  • Der må ikke være tilskuere.
  • Superliga-ordningen med mulighed for op til 500 siddende tilskuere pr. sektion.
  • Professionel idræt er fortsat undtaget fra restriktionerne.

Retningslinjer og næste skridt
Kulturministeriet arbejder på de endelige retningslinjer for genåbningen af indendørs idræt i samarbejde med idrættens organisationer. I den forbindelse kan der komme justeringer til ovenstående. Typiske spørgsmål og svar på det, vi ved allerede nu, kan ses her.

Det er endnu uklart, hvordan coronapas-ordningen skal håndteres rent praktisk, ligesom det heller ikke er klart, hvor det juridiske ansvar ligger.

Retningslinjerne forventes at være klar i starten af næste uge og vil tage udgangspunkt i de kendte retningslinjer fra Kulturministeriet. Der kan dog komme mindre justeringer. Retningslinjerne vil blive kommunikeret ud fra DIF i mail til idrætsforeningerne, ligesom vi vil opdatere her på Parasport Danmarks hjemmeside. Hold desuden øje med DIF.dk/corona

Næste fase af genåbningen er planlagt til den 6.maj, og forventningen er, at også voksne over 18 år fra 6. maj kan mødes og træne i indendørs foreningsregi.