Parasport Danmark logo hvid.png

VM-sølv til Sophie Walløe i parabordtennis

Kun den polske verdensetter Natalia Partyka er lige nu bedre end 18-årige Sophie Walløe. I VM-finalen i parabordtennis tabte danskeren en tæt finale 1-3 i sæt.

VM-sølv til Sophie Walløe i parabordtennis
Sophie Walløe spillede en fantastisk turnering og vandt sin første VM-medalje. Foto: Parasport Danmark

Tre gange har Sophie Walløe mødt Natalia Partyka, og tre gange har danskeren tabt til polakken, der siden 2004 har været i sin egen klasse i toppen af international parabordtennis. Men VM-finalen i Slovenien var første gang, at Sophie Walløe for alvor fik presset Partyka.

Første sæt gik til polakken med 12-10 efter at Sophie Walløe flere gange undervejs havde været foran. Derefter stod der Partyka på andet sæt, som hun vandt 11-4. Så vendte kampen og i et tæt tredje sæt var det danskeren, der var bedst på de afgørende bolde og vandt 11-9. Også i fjerde sæt kom Sophie Walløe bedst fra start og var foran 3-0, inden Partyka til sidst hæv sejren hjem med 15-13.

- Det føles mega fedt at vinde VM-sølv, og jeg er rigtig tilfreds og stolt af min præstation. Det her resultat havde jeg gerne solgt den for, inden jeg rejste til VM. Hun er stadig lidt bedre, men jeg gav hende kamp til stregen, og det var en god følelse, siger Sophie Walløe.

Sølvmedaljen er hendes første VM-medalje og tredje internationale medalje i alt. Næste mål er at vippe Natalia Partyka af tronen, og det må meget gerne ske ved de Paralympiske Lege i Tokyo 2020.

- Jeg har udviklet mig meget, og jeg glæder mig til forhåbentlig at få revanche i Tokyo om to år, siger Sophie Walløe.

Sophie Walløe spillede sig lørdag formiddag i VM-finalen ved at besejre Taiwans Shiau Wen Tian med 3-1 i sæt.

 

Om Sophie Walløe

Klasse 10
Alder: 18 år
Bopæl: Søborg
Klub: Brønshøj
Handicap: Medfødt hofteskred

 

Mere om VM

Parasport Danmarks eliteatleter på Facebook: www.facebook.com/danmarktilpl

Landsholdet i parabordtennis på Facebook: www.facebook.com/ParabordtennisDanmark

Resultater fra VM: www.spint2018.com