Parasport Danmark logo hvid.png

VM-sølv til Daniel Wagner i længdespring

Med et spring på 6,84 m var Daniel Wagner næstbedst ved VM i para-atletik i Dubai, hvor tyske Leon Schaefer overtog VM-titlen i længdespring fra danskeren. Kristel Walther var 12 cm fra en bronzemedalje i diskoskast.

VM-sølv til Daniel Wagner i længdespring
Daniel Wagner fejrer VM-sølvet. Foto: Louise Dyring Mbae

Trods ny personlig rekord kunne Daniel Wagner ikke hamle op med Leon Schaefer, der søndag vandt VM-guld i længdespring for første gang i sin karriere. Tyskeren, der tidligere på året satte en suveræn verdensrekord på 6,99 m i T63-klassen, lagde ud med at springe 6,90 m, og hverken Schaefer selv eller konkurrenterne formåede efterfølgende at overgå det resultat.

Selvom titelforsvaret glippede, var Daniel Wagner glad for sin præstation. Tre gange i løbet af konkurrencen forbedrede han sin egen rekord, der forinden lød på 6,72 m.

- Jeg gik efter at forsvare titlen og tage guldet, men jeg leverede det bedste spring, jeg overhovedet kunne, og jeg er super tilfreds med 6,84 m. Mentalt var det en svær finale, for jeg vidste, at tyskeren ville springe rigtig langt, og jeg har ikke været i nærheden af ham tidligere i år. Jeg fik en hård start i dag med en overtrådt, men kommer rigtig godt igen og får publikum med mig. Det gav mig selvtillid til at blive ved med at forbedre mig. Jeg har haft en svær sæson i år med flere skader, så det her resultat ser rigtig lovende ud frem mod Tokyo næste år, siger Daniel Wagner, der med andenpladsen er kvalificeret til de Paralympiske Lege i 2020.

Lars Nielsen, der er personlig træner for Daniel Wagner, var også tilfreds.

- Forberedelserne har været et godt stykke fra optimale. Vi har kæmpet en del med småskader igennem hele sæsonen, så jeg tror, vi fik det optimale ud af det her i dag. Han springer 34 cm længere, end da han blev verdensmester for to år siden. Det er ganske udmærket. Nu glæder jeg mig til at se, hvad vi kan få ud af det frem mod PL, lyder det fra Lars Nielsen.

Kristel Walther sikret PL-billet
Allerede søndag formiddag var den første dansker i aktion ved VM i para-atletik. Diskoskaster Kristel Walther lå længe til at tage sin første VM-medalje, men måtte tage til takke med en 4. plads i F64-klassen. Med resultatet er hun dog ligesom Wagner sikret en plads til PL i Tokyo.

- Jeg fik det egentlig til at fungere meget godt og havde en god konkurrence. Jeg lå rigtig længe som treer, så selvfølgelig er det virkelig ærgerligt at tabe medaljen med 12 cm. Men sådan er det. Jeg er super glad for at være firer i verden, og for at jeg har kvalificeret mig til PL, siger Kristel Walther, der kastede 33.41 m.

VM-guldet gik til Kinas Juan Yao, der kastede 38.78 m.

Parasport Danmarks landstræner i atletik Anders Dehlholm glæder sig også over, at PL-billetten er i hus.

- Kristel klarede det super godt. Før vi tog herned, havde vi solgt konkurrencen her for en 4. plads, der giver direkte kvalifikation til Tokyo, og det vil sige, at den har Kristel nu. Det giver ro på frem til PL, siger han.

Også den danske sprinter, Kasper Filsø, var i aktion søndag aften. Med en tid på 11.63 sek. i sit indledende heat i 100 m formåede han dog ikke at kvalificere sig til semifinalen i T47-klassen.

Mandag skal den danske løber Noa Bak-Pedersen i aktion som den eneste dansker, når han løber indledende heat i 100 m i T37-klassen.

label