Parasport Danmark logo hvid.png

Verdens bedste kørestolsrugbyspillere kæmper om VM-trofæet i Vejle

Der er garanti for en fascinerende sportsoplevelse på allerøverste hylde, når VM i kørestolsrugby fløjtes i gang mandag den 10. oktober i DGI Huset i Vejle. Danmark møder Brasilien i åbningskampen i Spektrum, der bliver overværet af H.K.H. Prinsesse Benedikte.

Det danske landshold fik forrygende opbakning ved EM i kørestolsrugby i 2019 i Vejle. Nu gælder det VM for Mark Peters og resten af landsholdet. Foto: Lars Emil Egeberg Simonsen.
Det danske landshold fik forrygende opbakning ved EM i kørestolsrugby i 2019 i Vejle. Nu gælder det VM for Mark Peters og resten af landsholdet. Foto: Lars Emil Egeberg Simonsen.

Verdens 139 bedste kørestolsrugbyspillere fra 12 nationer har sat kurs mod Vejle og er klar til at kæmpe om VM-trofæet i DGI Huset fra den 10.-16. oktober. De danske værter har sat alle sejl til for at give både spillere og publikum en unik oplevelse i en intens sport, hvor der bliver braget igennem, og hvor de bedste hold ligger helt tæt.

- Sportsligt bliver det et vanvittigt spændende VM, hvor der for første gang i mange år er adskillige hold, der kan løbe med VM-titlen. Tidligere har store nationer som Australien, USA, Japan og Canada siddet solidt på toppen af international kørestolsrugby, men i de seneste år har europæiske hold som Storbritannien, Frankrig og Danmark kunnet matchet dem, og forhåbentlig kan et oplagt hjemmepublikum i Vejle give det danske landshold de ekstra kræfter, der gør, at de kan spille med, hvor det er rigtig sjovt. Jeg tør i hvert fald godt love, at det bliver både seværdigt og spændende, lyder det fra Parasport Danmarks formand, John Petersson.

Han glæder sig over, at de danske værter efter et succesfuldt EM samme sted i 2019 har formået at bygge ovenpå og skabe en endnu større eventoplevelse denne gang:
- Jeg er stolt over, at vi i tæt samarbejde med Sport Event Denmark og Vejle Kommune er gået all in og har højnet niveauet på rigtig mange områder. Særligt publikumsoplevelsen bliver et festfyrværkeri, som jeg håber, at rigtig mange vejlensere og danskere i det hele taget vil benytte chancen for at opleve, siger han og fremhæver også tv-dækningen, der bliver i en helt anden liga denne gang.

Alle Danmarks kampe bliver vist på DR.

Hele byen er med
I 2019 blev der afviklet EM i kørestolsrugby i Vejle, og at netop Parasportens Hovedstad har en stor kærlighed til parasport og kørestolsrugby var tydeligt med en imponerende lokal opbakning og udsolgte tribuner i Spektrum. Tilskuerkapaciteten er derfor udvidet betragteligt til VM, og derudover er der denne gang tænkt endnu mere i at skabe en helhedsoplevelse med fanzone i DGI Huset, udsmykning i hele byen og forskellige aktiviteter - blandt andet kan vejlenserne blive klogere på kørestolsrugby og selv prøve de særlige kørestole på Bryggen den 8. oktober kl. 11.

Det glæder borgmester i Vejle Kommune, Jens Ejner Christensen, at VM ikke kun bliver en stor sportslig oplevelse for deltagerne, men at hele byen er inviteret med til festlighederne:
- Vi ser frem til at byde hele verden velkommen, når Vejle er værtsby for VM i kørestolsrugby 2022. Vi mener det alvorligt, når vi kalder os Parasportens Hovedstad, og vi ved, at vejlenserne og det lokale erhvervsliv er klar til at bakke op om para-atleterne og skabe en kæmpe folkefest. Forventningerne er i hvert fald høje efter et drøngodt EM i kørestolsrugby i 2019 her i Vejle, siger han.

 

Hos Sport Event Denmark ser direktør Lars Lundov også frem til en stor oplevelse i Vejle:
- VM i kørestolsrugby bliver en fantastisk event. Sporten er yderst seværdig og underholdende, og det danske landshold kan spille lige op med de bedste. Den afholdes i Vejle, som virkelig er engageret indenfor para-events og andre store begivenheder. Og de danske arrangører har en målsætning om at lave en super flot event. Det kan kun blive en god uge, og det vil vi gerne have mere af de kommende år, både kørestolsrugby og andre para-sportsgrene, siger han.

Kongeligt besøg på åbningsdagen
VM indledes mandag den 10. oktober med en åbningsceremoni kl. 16 i Spektrum og har deltagelse af bl.a. H.K.H. Prinsesse Benedikte, der er protektor for Parasport Danmark, Vejle-borgmester Jens Ejner Christensen og Parasport Danmarks formand John Petersson. Det danske landshold i kørestolsrugby møder Brasilien kl. 17.

Pressetilmelding skal ske senest den 7. oktober kl. 12 til presseansvarlig Jannik Lund Andersen, jla@parasport.dk eller tlf. 51 27 17 60.

Læs mere om det danske VM-hold og den sportslige målsætning for VM
Læs mere om VM i kørestolsrugby 2022

VM I KØRESTOLSRUGBY 2022

VM i kørestolsrugby finder sted i dagene 10.-16. oktober i DGI Huset i Vejle. Danmark er i pulje B sammen med Australien, Japan, Canada, Brasilien og Colombia. I pulje A mødes Storbritannien, USA, Frankrig, New Zealand, Tyskland og Schweiz. Fire hold fra hver pulje går videre til kvartfinalerne, som spilles fredag den 14. oktober. VM-finalen afvikles søndag den 16. oktober kl. 16.
Se hele kampprogrammet og øvrig info om VM på 2022wrwc.com, hvor der også kan købes billetter.

Der er plads til ca. 1.500 tilskuere i Spektrum, og der er tæt på udsolgt til weekendens slutspil.

 

 

Verdensranglisten i kørestolsrugby toppes af de forsvarende verdensmestre Japan foran Storbritannien og USA. Danmark er pt. nr. 7 i verden og vandt i foråret 2022 bronze ved EM i Paris. Danmarks hidtil bedste VM-resultat er en 6. plads i 2014.

Læs mere om det danske landshold: Landsholdet er udtaget til VM i kørestolsrugby - parasport.dk

Bag VM står Parasport Danmark, Sport Event Denmark og Vejle Kommune med støtte fra JYSK, Pressalit, Elsass Fonden og Musholm, der er hovedsponsor for kørestolsrugby i Danmark og nationalt træningscenter for det danske landshold.