Parasport Danmark logo hvid.png

Tobias Thorning kroner vildt PL med sin anden guldmedalje

I favoritdisciplinen individuel freestyle leverede 21-årige Tobias Thorning Jørgensen og Jolene endnu en suveræn præstation i Baji Koen Equestrian Park i Tokyo, hvor samtlige danske ekvipager mandag aften var i ilden for sidste gang.

Tobias Thorning Jørgensen og Jolene satte ny PL-rekord i individuel freestyle. Foto: Lars Møller
Tobias Thorning Jørgensen og Jolene satte ny PL-rekord i individuel freestyle. Foto: Lars Møller

Ingen kan hamle op med Tobias Thorning Jørgensen og Jolene ved PL 2020. Også i tredje og afsluttende disciplin var ekvipagen i særklasse og satte et gyldent dansk punktum på dressuren i Tokyo. Med et fejende flot program af høj sværhedsgrad til et mix af moderne og ældre pophits strøg duoen til tops med hele 84.347 %. Det er paralympisk rekord i grad III.

- Jeg havde lyst til at vise hele verden, hvad jeg kan, og hvad Jolene kan, så i dag prøvede vi virkelig at skubbe til grænsen. Det her er den bedste bedømmelse, vi nogensinde har fået. Det føles helt fantastisk, siger Tobias Thorning Jørgensen.

PL-guldet er drengedrøm, der går i opfyldelse for den danske verdensetter, der hele sit liv har været med omkring ridesporten og det danske landshold i paradressur.
- Nu skal jeg sætte mig ned og lade det hele synke ind for alvor. Det er jo helt vildt. Jeg tror ikke helt, jeg har opdaget det endnu, siger han.

Sølvet i grad III gik til den forsvarende mester Natasha Baker fra Storbritannien med 77.614 %, mens norske Ann Cathrin Lübbe red bronzen hjem med 76.447 %.

Højt dansk niveau i Tokyo
25-årige Katrine Kristensen, der som Tobias Thorning Jørgensen er PL-debutant, red også en flot finale i Tokyo. 73.387 % rakte til en femteplads i grad II for Roskildenseren og Welldone Dallas.

Rutinerede Susanne Sunesen og Leeds (grad IV) og Caroline Cecilie Nielsen og Davidoff (grad III) var også kvalificeret til freestyle-konkurrencerne med flotte præstationer i den individuelle test. For Susanne Sunesen sluttede PL med en 7. plads til 71.375 %, mens Caroline Cecilie Nielsen tilsvarende også blev 7’er med 71.847 %.

Landstræner Astrid Gemal er stolt af rytternes præstationer i Tokyo.
- Vi har haft nogle rigtig gode konkurrencedage til PL. Tobias sætter en streg under, at han er helt i særklasse. I dag satser han hele butikken og har held med det. Det er jo formidabelt. De andre gør det også rigtig fint, og især Katrine lykkes ret godt derinde i dag. Jeg kan næsten ikke vente, til vi skal se de her ryttere igen til VM i Danmark til næste år, siger Parasport Danmarks landstræner.

Landsholdet i paradressur forlader Tokyo den 3. september.

DIF, Parasport Danmark og Team Danmark
Det er første gang, at DIF har det operationelle ansvar for de danske atleters deltagelse ved de Paralympiske Lege. Opgaven varetages i et tæt samarbejde mellem DIF, Team Danmark og Parasport Danmark.

Yderligere info om PL
PL starter med åbningsceremoni den 24. august og slutter den 5. september. Forberedelserne til de Paralympiske Lege kan følges på www.paralympiskelege.dk samt Facebook og Instagram (Danmark til PL). Det officielle danske OL- og PL-hashtag er #allfordenmark