Parasport Danmark logo hvid.png

Tobias Thorning Jørgensen sikrer Danmark paralympisk guld

Den 21-årige PL-debutant og hesten Jolene vandt Danmarks første medalje ved de Paralympiske Lege i Tokyo, da de med imponerende 78,971 % vandt guld i den individuelle test i grad III.

Tobias Thorning Jørgensen med guldmedaljen. Foto: Lars Møller.
Tobias Thorning Jørgensen med guldmedaljen. Foto: Lars Møller.

Der var på forhånd høje forventninger til Tobias Thorning Jørgensen (Give), der topper verdensranglisten og er regerende europamester, og han formåede at holde både nerverne i ro på Equestrian Park i Tokyo. Med et ridt, hvor alt gik op i en højere enhed, scorede Tobias Thorning Jørgensen og Jolene højest karakterer af alle 18 ryttere i grad III, da de med 78,971 % sikrede sig paralympisk guld.

– Det var helt fantastisk! Jeg var meget fokuseret derinde og tog hele tiden én øvelse ad gangen. Det er sjældent, at jeg smiler, når jeg rider ud, men min mavefornemmelse var der bare. Jeg er bare så glad, jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, og hesten var der bare hele vejen rundt.

En rørt Tobias Thorning Jørgensen fik overrakt blomster og medalje af formand for Parasport Danmark, John Petersson, inden Dannebrog gik til tops til tonerne af ’Der er et yndigt land', og han havde svært ved at forstå, hvad han lige havde præsteret.
– Det er jo helt vildt... Det er vanvittigt. Jeg tror ikke, at det helt er gået op for mig endnu. Det er en helt fantastisk fornemmelse, og jeg glæder mig til lige at kunne trække vejret og sætte mig ned og nyde det her.
Medaljen er Danmarks paralympiske medalje nr. 300 igennem tiden.

Tobias Thorning Jørgensen og Jolene vinder PL-guld i Tokyo - foto Lars Møller

Sølvmedaljen blev vundet af den forsvarende paralympiske mester fra legene i London og Rio, Natasha Baker, der sammen med hesten Keystone Dawn Chorus blev bedømt til 76,265 %, mens bronzemedaljen blev vundet af hollandske Rixt van der Horst og Findsley, der opnåede 75,765 %.

Spændende lørdag venter i Tokyo
Lørdag er de danske paradressurryttere igen i aktion i holdkonkurrencen, mens de største danske medaljechancer er i længdespring, hvor Danmarks forsvarende verdensmester, Daniel Wagner, er i ilden, og i bordtennis, hvor Peter Rosenmeier spiller semifinale og forhåbentlig senere finale.
Se hele programmet her:  PL | Kalender (dif.dk)