Parasport Danmark logo hvid.png

Special Olympics-festivalflammen på vej til Kolding

Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær, overrakte torsdag Special Olympics-flammen til formand for Sundhed og Fritid i Kolding Kommune, Birgitte Kragh, i anledning af, at Kolding overtager værtskabet for den største idrætsbegivenhed i Danmark for mennesker med udviklingshandicap.

Helsingør Kommune havde arrangeret en festlig overdragelse af festivalflammen foran Helsingør Rådhus. Fra venstre ses formand for Idræts- og Fritidsudvalget i Helsingør Kommune, Claus Christoffersen, Helsingørs borgmester Benedikte Kiær og formand for Sundhed og Fritid i Kolding Kommune, Birgitte Kragh.
Helsingør Kommune havde arrangeret en festlig overdragelse af festivalflammen foran Helsingør Rådhus. Fra venstre ses formand for Idræts- og Fritidsudvalget i Helsingør Kommune, Claus Christoffersen, Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær, og formand for Sundhed og Fritid i Kolding Kommune, Birgitte Kragh.

- Vi har haft denne her idrætsfestival i Helsingør Kommune i 2018, og jeg kan love jer, at det var så sjovt. Der var masser af fællesskab, der kom nye venskaber, og også en lille smule kærlighed. Det bedste af det hele var, at alle kom ud og rørte sig og havde en fest. Det skal I nu have den 20.-22. maj i Kolding, og I bare skal gøre én ting: I skal glæde jer!

Sådan afsluttede Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær, sin tale til Kolding Kommunes formand for Sundheds- og Fritidsudvalget, Birgitte Kragh, inden hun overrakte festival-flammen, som har brændt på borgmesterkontoret, siden Helsingør var værter for et brag af en idrætsfestival i 2018. Det skete i selskab med en række af de nordsjællandske atleter, som var med til at arrangere festivalen i 2018, og som til maj tager turen til Kolding for at være med igen.

En af dem er Pernille Hermansen, der er med for fjerde gang og skal deltage i badmintonturneringen:
- Jeg skal lige finjustere de sidste ting ved mit spil, men ellers er jeg ved at være klar. Det er ikke så vigtigt, hvordan det går - det vigtigste er, at jeg hygger mig. Jeg glæder mig allermest til festen og til at se, hvad de har fundet på i Kolding - med maden og musikken og det hele, siger hun.

Forventningsglæde i Kolding
Formand for Sundheds- og Fritidsudvalget i Kolding Kommune, Birgitte Kragh, fik en forsmag på, hvad der venter, da hun fik lov til at prøve den nye disciplin i festivalsammenhæng, løbedisciplinen Frame Running, ned ad gågaden i Helsingør.

Hun takkede Helsingør Kommune og lovede de mange fremmødte at passe godt på festivalflammen, der på tirsdag skal overdrages til Koldings borgmester, Knud Erik Langhoff. Og så glæder hun sig sammen med resten af kommunen til at skyde den ottende udgave af idrætsfestivalen i gang den 20. maj i Sydbank Arena:
- Vi glæder os bare helt vildt! Denne her idrætsfestival har været en ledestjerne for vores arbejde, og vi glæder os til at se, hvad det kan bringe med sig i Kolding af aktiviteter og fællesskaber for målgruppen, også i fremtiden.

Hos Parasport Danmark, der står bag Special Olympics Idrætsfestival, glæder formand John Petersson sig over, at festivalen for anden gang i træk får deltagelse af over 1.200 atleter, heraf 326 fra de øvrige nordiske lande.
- Det er fantastisk, at vi endnu engang har så flot tilslutning til Special Olympics idrætsfestival - i år endda med rekordmange udenlandske deltagere. Det er med til at give en helt særlig stemning, som jeg glæder mig meget til at opleve. Og så glæder jeg mig over, at vi sammen med Kolding Kommune er med til at løfte en vigtig opgave og sætte fokus på, hvor vigtigt det er for særligt denne målgruppe at have mulighed for at leve et aktivt og sundt liv.

Om Special Olympics Idrætsfestival 2022

Special Olympics Idrætsfestival afvikles i dagene 20.-22. maj i Kolding med stævnecentrum i Sydbank Arena. Flere end 1200 atleter med udviklingshandicap konkurrerer i 12 idrætsgrene, og både medaljer, personlige sejre og nye venskaber er i centrum. Derudover kan festivaldeltagerne blive testet i sundhedsprogrammet Healthy Athletes, der screener og rådgiver deltagerne om sund livsstil. Det er Kolding Kommune og Parasport Danmark, der står bag idrætsfestivalen.

Links


Sundhedskonference
I år er der som noget nyt også en sundhedskonference på programmet i forbindelse med idrætsfestivalen, når Parasport Danmark og LEV i fællesskab sætter fokus på sundhed og trivsel blandt mennesker med udviklingshandicap, der ifølge en ny undersøgelse fra SFI i gennemsnit lever 20 år kortere end resten af befolkningen. Sundhedskonferencen afholdes fredag den 20. maj i Sydbank Arena.
Læs mere om sundhedskonferencen her.