Parasport Danmark logo hvid.png

Royal afslutning på forrygende idrætsfestival i Kolding

Tre intense dage med idrætskonkurrencer, fest og fællesskab blev afsluttet med fornemt royalt besøg, da H.K.H. Prinsesse Benedikte søndag besøgte Special Olympics idrætsfestival i Kolding.

Royal afslutning på forrygende idrætsfestival i Kolding
Flere af deltagerne fik et billede med H.K.H. Prinsesse Benedikte, der velvilligt stillede op under sit besøg ved Special Olympics Idrætsfestival i Kolding. Foto: Lasse Lagoni.

Det royale besøg vakte stor glæde blandt de mange deltagere, og H.K.H. Prinsesse Benedikte stillede velvilligt op til fotografering med flere atleter, inden hun overrakte medaljer i håndboldturneringen. Hun overværede desuden, hvordan atleterne fik lavet en sundhedsrapport og fik undersøgt bl.a. tænder, øjne og fysik og fik gode kostråd i sundhedsprogrammet Healthy Athletes.

Gymnast Emilie Hansen overrækker blomster til H.K.H. Prinsesse Benedikte. Foto: Lasse Lagoni.
Gymnast Emilie Hansen overrækker blomster til H.K.H. Prinsesse Benedikte. Foto: Lasse Lagoni.

Herefter samledes de mere end 1.200 deltagende idrætsudøvere med udviklingshandicap og deres trænere, ledere og frivillige for sidste gang i Sydbank Arena oven på formiddagens finaler og præmieoverrækkelser til festivalens afslutningsceremoni. Den bød på både gymnastikopvisning, sange ved den lokale X Factor-deltager Sofie Thomsen, taler og ikke mindst klapsalver, krammere og high fives i stor stil, inden stafetten blev givet videre til Frederikshavn Kommune, der skal være vært for den næste udgave af Special Olympics Idrætsfestival i 2024.

– Det har været en fantastisk weekend. Der er blevet gået til den på banerne, og I er kommet med alt, hvad I har. Vi har været så glade for at kunne byde jer velkommen, og jeg håber, at I har haft nogle gode dage her i Kolding og tager både sejre, nye venskaber og store øjeblikke med jer hjem, sagde Koldings borgmester, Knud Erik Langhoff, inden Special Olympics-flammen blev slukket.

 

Glad gymnast bliver lykønsket med sin medalje. Foto: Lasse Lagoni.
Glad gymnast bliver lykønsket med sin medalje. Foto: Lasse Lagoni.
Også Parasport Danmarks formand, John Petersson, glæder sig over en på alle måder vellykket weekend:
– Det har været helt fantastisk at overvære den glæde og det engagement, alle atleterne har udvist. Kolding Kommune har udvist stort engagement og sat alle sejl til for at give deltagerne en god oplevelse, og atleterne har givet så meget igen, siger han og glæder sig samtidig over, at festivalen også har sat fokus på atleternes sundhed i et bredere perspektiv:
– Jeg håber, at vi med sundhedsscreeningerne har gjort deltagerne opmærksomme på, hvor vigtigt det er at leve sundt – ikke kun ved at dyrke motion, men også ved at spise sundt, gå regelmæssigt til læge og tandlæge og hvad der ellers hører til.
 
Danmarks største idrætsbegivenhed for atleter med udviklingshandicap har sat varige spor i Kolding. Arrangementet har været medvirkende til, at kommunen gennem nye initiativer som bl.a. Onsdagsidræt har fået fordoblet antallet af idrætsudøvere i målgruppen.
Frederikshavn er klar til idrætsfestival i 2024. Foto: Lasse Lagoni.
Frederikshavn er klar til idrætsfestival i 2024. Foto: Lasse Lagoni.

Frederikshavn klar i 2024
Special Olympics Idrætsfestival vender tilbage den 24.-26. maj 2024, hvor Frederikshavn er værtskommune.
– Vi glæder os så meget og er i fuld gang med forberedelserne under overskriften ”Værtskab i verdensklasse”. Vi lægger os virkelig i selen for, at deltagerne får en kanon oplevelse, både i forberedelserne og under festivalen, og at alle går derfra med følelsen af, at vi har gjort alt for, at de skal føle sig velkomne, siger Frederikshavns borgmester Birgit S. Hansen.

Fakta

  • Det var den ottende udgave af Special Olympics Idrætsfestival med  deltagelse af 1.200 atleter samt ca. 300 trænere og hjælpere.
  • Der blev afviklet stævner i 12 idrætter
  • Koldings 71 atleter stillede op i fem idrætsgrene: boccia, bowling, håndbold, gymnastik og fodbold.
  • Idrætsfestivalen er et breddeidrætsarrangement for alle personer over 16 år med udviklingshandicap og særlige behov, uanset sportsligt niveau.
  • Parasport Danmark og Kolding Kommune var værter for Special Olympics Idrætsfestival 2022.
  • Frederikshavn Kommune bliver i 2024 den niende værtskommune for idrætsfestivalen.