Parasport Danmark logo hvid.png

Perfekt dansk start på EM i kørestolsrugby i Vejle

H.K.H. Prinsesse Benedikte kastede royal glans over begivenhederne, da de danske spillere gav tilskuerne i DGI Huset en stor oplevelse og slog Polen sikkert med 59-43 i EM-åbningskampen.

Perfekt dansk start på EM i kørestolsrugby i Vejle
H.K.H. Prinsesse Benedikte lykønsker Mark Peters og de danske spillere med sejren - foto www.leesfoto.net

Danmark fik dermed en perfekt start på turneringen, hvor Schweiz og Storbritannien venter i de næste indledende puljekampe.

Og i det hele taget blev EM i kørestolsrugby skudt i gang på fornemste vis, da rigtig mange tilskuere havde fundet vej til DGI Huset for at bakke Danmark op. Der var ikke en ledig plads på lægterne, hvor også H.K.H. Prinsesse Benedikte, der er protektor for Parasport Danmark, Vejles borgmester Jens Ejner Christensen og DIF-formand Niels Nygaard, samt en række eventpartnere, sponsorer og samarbejdspartnere, var at finde.

– Hvis opbakningen fortsætter, kan vi gå på vandet
For de danske spillere er den flotte hjemmebaneopbakning helt afgørende og med til at motivere holdet endnu mere:
– Det var en fantastisk oplevelse. Tilskuerne var fuldstændig på, og man kunne bare høre dem, og det var edderrådme sjovt, siger han og fremhæver derudover den gode sportslige start for holdet:
– Det gik over al forventning. Vi havde håbet på at komme foran fra start, og det lykkedes. Jeg tror, de var nervøse over tilskuerne. Det var en stor fordel for os. Hvis opbakningen fortsætter, kan vi gå på vandet. Så kan alt ske, siger Sebastian Frederiksen, der blev sparret i halvdelen af kampen grundet den overlegne danske præstation.

Flyvende start
Vejles borgmester Jens Ejner Christensen oplevede Danmarks kamp på nærmeste hold og glædede sig over at den gode start på eventen:
– Det har været en fantastisk start på EM i kørestolsrugby. Et fyldt Spektrum med et yderst veloplagt hjemmepublikum, besøg af H.K.H. Prinsesse Benedikte og en sejr til Danmark har givet os en flyvende start, siger han og fortsætter:
– Det glæder mig, at Vejle, Parasportens Hovedstad, kan være med til at sætte disse rammer og dermed støtte vores landshold frem mod et forhåbentligt godt EM-resultat.

Formand for Parasport Danmark, John Petersson, var også en glad mand efter åbningskampen:
– Det glæder mig virkelig at se et så flot resultat af vores gode samarbejde med Vejle Kommune, Sport Event Denmark og det internationale kørestolsrugbyforbund, IWRF. Og så var det jo en fantastisk kamp og en helt utrolig oplevelse at mærke stemningen og opbakningen i hallen. Det er sådan nogle dage, man skal have nogle flere af.

Fuldt program alle dage
Danmark møder Schweiz i morgen, torsdag den 8. august kl. 15.30, mens favoritterne fra Storbritannien venter fredag den 9. august kl. 17.45. I weekenden spilles placeringskampene. Alle kampe spilles i DGI Huset i Vejle. Billetter kan købes i døren. Pris: 50 kr. for voksne, børn og unge under 18 år har gratis adgang.

Derudover kan alle Danmarks kampe ses live på DRTV og på https://www.dr.dk/live/nyheder/sporten/EM-koerestolsrugby

Fakta: EM i kørestolsrugby 2019
EM i kørestolsrugby 2019 finder sted fra den 7.-11. august i DGI Huset i Vejle.
Danmark er i pulje med Storbritannien, Polen og Schweiz. To hold fra hver pulje går videre til semifinalerne, og en finaleplads udløser kvalifikation til de Paralympiske Lege i Tokyo 2020. Det er holdets store mål.
Parasport Danmark og den internationale organisation for kørestolsrugby, IWRF, står bag arrangementet i samarbejde med Vejle Kommune, Sport Event Denmark og Parasport Danmarks hovedsponsorer: JYSK, Pressalit og Elsass Fonden.
EM-hjemmeside: https://2019wrec.com/
Facebook: www.facebook.com/2019wrec
Billetter kan købes i døren og koster 50 kr. for voksne. Børn og unge under 18 år gratis adgang.
DR Sporten sender alle Danmarks kampe live på appen DRTV eller via dette link: https://www.dr.dk/live/nyheder/sporten/EM-koerestolsrugby

Fakta: Kort om kørestolsrugby
Kørestolsrugby eller 'murderball', som sporten oprindeligt blev kaldt, er udviklet i Canada i 1970'erne og er en holdsport med elementer fra rugby, basketball og håndbold. Spillet blev udviklet for atleter, der foruden nedsat funktion i benene også havde nedsat arm- eller håndfunktion, og det er således et krav, at spillerne har nedsat funktion i mindst tre ud af de fire ekstremiteter.
To hold a fire spillere spiller mod hinanden og skal få bolden over modstanderens mållinje. Der må afleveres, kastes, trilles, dribles og bæres i alle retninger, og det er tilladt at have kontakt mellem stolene - faktisk er det en central del af spillet at tackle, holde eller blokere for modstanderen.
Danmark ligger p.t. nr. otte på verdensranglisten med Frankrig, Sverige og Storbritannien lige foran sig. Storbritannien er forsvarende europamester fra 2017.

Fakta: Parasportens År i Vejle
2019 er udråbt som Parasportens År i Vejle Kommune, der fra januar til december sætter ekstra stort fokus på parasporten og de mange lokale tilbud og aktiviteter for personer med handicap.
Året har indtil videre budt på en bred vifte af begivenheder, herunder kåringen af Årets Para-atlet i 2018, et internationalt stævne i paradressur og talks med inspirerende personligeheder i parasporten.
Læs mere: https://www.vejle.dk/borger/vaer-aktiv/sport-og-fritid/parasport/parasportens-aar/