Parasport Danmark logo hvid.png

Paralympisk guld til Lisa Kjær Gjessing

Lisa Kjær Gjessing er paralympisk mester i taekwondo efter en fantastisk dag med tre flotte sejre i Tokyo.

Lisa Kjær Gjessing fejrer PL-guldet i Tokyo med manér. Foto: Lars Møller
Lisa Kjær Gjessing fejrer PL-guldet i Tokyo med manér. Foto: Lars Møller

En mangeårig drøm gik fredag aften i opfyldelse for 43-årige Lisa Kjær Gjessing, der i PL-finalen i taekwondo (K44 -58kg) besejrede britiske Beth Munro 32-14 i Makuhari Messe. Hun skriver sig samtidig ind i historiebøgerne som en af de første paralympiske mestre, da det er sportens første optræden på PL-programmet.

- Det er ubeskriveligt, og jeg er bare så glad. Jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. Det er bare en helt stor drøm, der går i opfyldelse. Nu skal jeg nyde det her i rigtig lang tid, siger Lisa Kjær Gjessing.

Finalen blev en tæt affære mod briten, som overraskende havde slået verdensranglistens nr. 2 og 3. Den danske verdensetter satte sig dog på kampen fra start og vandt første runde 12-4. Føringen udbyggede hun i både anden og tredje runde.

- Både i går og i dag har jeg følt mig rigtig godt tilpas og klar på at have en fest i dag. Jeg var ikke nervøs, men indstillet på at nyde at være her. Vi havde lagt en god plan til finalen, hvor jeg kunne udnytte, at hun var meget vedholdende og aggressiv. Jeg skulle bare gå kontra, og det fungerede rigtig godt. Men det var hårdt. Det var seks lange minutter derinde, lyder det fra Lisa Kjær Gjessing, der vanen tro valgte at fremhæve sit team efter sejren.

- Det er en holdindsats, det her. Jeg var her ikke uden min træner Bjarne Johansen, der har lige så stor andel i det her som mig. Han er så taktisk dygtig, og jeg stoler 100 procent på ham. Og Jasmin, Line, Tommy, der også har arbejdet på det her i så lang tid, siger hun.

Guldet er Danmarks femte og sidste medalje ved legene, hvor der ikke er flere danskere i aktion. Søndag aften er der afslutningsceremoni på Olympic Stadium i Tokyo.