Parasport Danmark logo hvid.png

Nu kan du sikre dig billet til VM i kørestolsrugby 2022

Det danske landshold i kørestolsrugby er netop nu i gang med den paralympiske turnering i Tokyo. Allerede nu kan de danskere, der ønsker at opleve sporten på nærmeste hold, sikre sig billetter til VM på hjemmebane i Spektrum i Vejle i oktober 2022.

Der var fyldt på tilskuerpladserne ved EM i kørestolsrugby i 2019 i Vejle. Nu sættes billetterne til VM i 2022 samme sted til salg. Foto: Leesphoto.net
Der var fyldt på tilskuerpladserne ved EM i kørestolsrugby i 2019 i Vejle. Nu sættes billetterne til VM i 2022 samme sted til salg. Foto: Leesphoto.net

Danskerne kan i øjeblikket følge det danske landshold i kørestolsrugby, der er i fuld gang med den paralympiske turnering i Tokyo. DR sender alle de danske kampe, og det danske landshold lagde ud med at overraske ved at slå de forsvarende paralympiske mestre fra Australien i den første kamp.

Tilbage til hjemmebanen
Danmark kvalificerede sig til de Paralympiske Lege i Tokyo ved at spille sig i EM-finalen i 2019 på hjemmebane i et udsolgt Spektrum i Vejle. En fantastisk kulisse, der får endnu et nøk, når parasportens hovedstad i 2022 er vært for VM samme sted.

Der var overvældende publikumsinteresse for kampene ved EM, og derfor er tilskuerkapaciteten udvidet betragteligt til VM – og det er muligt allerede at købe billet nu.
– Vi ser frem til at kunne afholde VM på dansk grund i en af de mest populære parasportsgrene, og vi glæder os over at kunne starte billetsalget allerede nu. Der var rift om billetterne sidst, og flere kampe var helt udsolgt, så vi opfordrer til, at man sikrer sig billetter i god tid. Og så håber vi, at rigtig mange danskere får lyst til at støtte landsholdet og se kørestolsrugby på allerhøjeste niveau, siger Torben Nygaard, eventansvarlig i Parasport Danmark.   

Hos det internationale kørestolsrugbyforbund, World Wheelchair Rugby (WWR), glæder man sig også til at komme tilbage til Vejle.
– Det glæder mig meget, at Danmark skal være vært for VM i 2022, og særligt at vi vender tilbage til Vejle. Danskerne og byen bød os i den grad velkommen i 2019, og jeg husker, hvordan tilskuerne nød sporten og skabte en fantastisk kulisse, siger præsident Richard Allcroft.

Billetinformation
Billetterne kan købes via den officielle VM-hjemmeside på dette link: https://2022wrwc.com/tickets/

På nuværende tidspunkt er det muligt at købe billetpakker til flere dage:

Silver Ticket
Mandag til torsdag den 10.-13. oktober vil der blive afholdt indledende gruppekampe med kampe om formiddagen (hvor der er fri entré) og to-tre kampe om eftermiddagen og aftenen i Spektrum. Silver Ticket, gældende til alle fire aftener, vil give rig mulighed for at se det danske hold i aktion. Billetten kan købes online for 125 eller 200 kroner, alt efter placeringen i hallen.

Golden Ticket
Fredag til lørdag den 14.-15. oktober afvikles de afgørende placeringskampe, kulminerende med finalen søndag den 16. oktober. Golden Ticket vil være gældende til alle kampe alle tre dage. Billetten kan ligeledes købes online for 125 eller 200 kroner, alt efter placeringen i hallen.

Kørestolsbrugere og andre med ledsagerkort kan købe billet og medbringe en ledsager gratis. Disse billetter kan ligeledes købes online. Der vil senere blive sat dagsbilletter til salg.

Fakta: VM i kørestolsrugby 2022
VM i kørestolsrugby 2022 finder sted fra den 10.-16. oktober i DGI Huset i Vejle. Parasport Danmark og den internationale organisation for kørestolsrugby, World Wheelchair Rugby (WWR), står bag arrangementet i samarbejde med Vejle Kommune, Sport Event Denmark og Parasport Danmarks hovedsponsorer JYSK, Pressalit og Elsass Fonden, samt Musholm, der er hovedsponsor for kørestolsrugby.
VM-hjemmeside: https://2022wrwc.com/