Parasport Danmark logo hvid.png

Lars Larsen troede på parasporten før alle andre

Lars Larsens død er modtaget med stor sorg i Parasport Danmark, hvor formand John Petersson fremhæver hans store indsats og betydning for parasporten gennem de seneste 30 år.

Lars Larsen troede på parasporten før alle andre
Lars Larsen hilser på guldvinder i kuglestød ved de Paralympiske Lege i London, Jackie Christiansen. Arkivfoto: Lars Møller.

– Det er med stor sorg, at vi i morges modtog beskeden om Lars Larsens død. Dynekongen og købmanden Lars Larsen har været en kæmpe støtte for vores arbejde med atleter med handicap og har været med til at løfte parasporten til det nuværende høje niveau, siger John Petersson.

I år er det 30 år siden, at JYSK og Parasport Danmark første gang fik papir på hinanden i form af en sponsorkontrakt, og det gør det til et af Danmarks længst løbende sportssponsorater.

Det var oprindeligt Lars Larsens hustru Kristine, kaldet Kris, der fik idéen til sponsoratet. Lars Larsen og Kris så i 1988 et uopfyldt potentiale i parasporten, som de satsede på.
– De så en gruppe mennesker, der som forbilleder viste, at man kan opnå meget, når man sætter sig for det og arbejder hårdt. På den måde er der mange ligheder mellem Lars Larsens opbygning af JYSK og de værdier, der kendetegner paraatleterne – dedikation, fightervilje og gåpåmod, fortæller John Petersson og fortsætter.
– Lars Larsen efterlader et stort tomrum, og vores tanker og medfølelse går til hustruen Kris, børn og børnebørn.

Lars Larsen og JYSK har støttet atleterne og Parasport Danmark frem mod i alt syv Paralympiske Lege, hvor Kris og Lars Larsen har deltaget og støttet atleterne.

Æret være Lars Larsens minde.

Læs mere om Parasport Danmark og JYSK’s samarbejde: https://gojysk.com/dk/news/jysk-og-parasport-danmark-fejrer-30-aars-samarbejde