Parasport Danmark logo hvid.png

Landsholdet i kørestolsrugby vinder prisen som Pressalit Årets Para-atlet 2022

Det danske landshold i kørestolsrugby har i 2022 fortsat rejsen mod den absolutte verdenselite med topplaceringer ved EM og VM, og de har begejstret tusindvis af tilskuere ved VM på hjemmebane i Vejle. Torsdag kunne holdet krone et flot år med prisen Pressalit Årets Para-atlet 2022.

Det danske landshold i kørestolsrugby vinder Pressalit Årets Para-atlet 2022. Til kåringen var holdet repræsenteret ved fem spillere. Forrest fra venstre: Kaare Momme Nielsen, Mikkel Schöttel, Sofie Skoubo, Mark Peters. Bagerst fra venstre: Direktør i Pressalit, Dan Boyter, og Sebastian Frederiksen.
Det danske landshold i kørestolsrugby vinder Pressalit Årets Para-atlet 2022. Til kåringen var holdet repræsenteret ved fem spillere. Forrest fra venstre: Kaare Momme Nielsen, Mikkel Schöttel, Sofie Skoubo, Mark Peters. Bagerst fra venstre: Direktør i Pressalit, Dan Boyter, og Sebastian Frederiksen.

Ved EM i Paris i februar 2022 vandt det danske landshold bronze, og i oktober viste holdet imponerende spil på hjemmebane i Vejle ved VM, hvor det for første gang nogensinde blev til en placering i top-4 efter flere helt tætte kampe mod de allerbedste hold i verden. Det danske landshold blev løftet frem af de flere end 10.000 begejstrede tilskuere, der lagde vejen forbi DGI Huset i Vejle i løbet af ugen, og spillerne fik vist parasporten frem på fornemste vis.

At landsholdet tilmed sikrede det bedste danske resultat i en af parasportens mest kompetitive og prestigefyldte sportsgrene vidner om en bemærkelsesværdigt stor præstation. Sammen med landsholdets ambitiøse indstilling både på og uden for banen blev det afgørende for, at valget faldt på dem, fortæller direktør i Pressalit, Dan Boyter.

- Landsholdet i kørestolsrugby er indbegrebet af prisen, der både vægter præstationer og repræsentationen af dansk parasport. Jeg har fulgt holdet i mange år og var med på sidelinjen til VM på hjemmebane, hvor de leverede én af de mest intense, seværdige og indlevende præstationer, jeg har nogensinde har oplevet. Samtidig så vi et landshold, der med deres spil på banen og generøsitet uden for formåede at samle flere tusinde tilskuere på tværs af aldersgrupper. Det kalder på anerkendelse, og det får landsholdet velfortjent med denne pris, siger Dan Boyter.

Til at modtage prisen og de medfølgende 40.000 kr. var fem af landsholdsspillerne - blandt andre Sebastian Frederiksen, der naturligvis var glad for anerkendelsen:
- Det er stort, det havde vi ikke regnet med. Men det har været nogle hårde år, hvor vi virkelig har kæmpet, så det er rigtig dejligt at få det her klap på skulderen, og det giver helt sikkert motivation, selvtillid og lyst til at arbejde videre, sagde han.

Formand for Parasport Danmark, John Petersson, satte flere ord på, hvorfor landsholdet i kørestolsrugby fortjente anerkendelsen: 
- Landsholdets præstationer er i særklasse og er det synlige bevis på, hvordan mange års dedikeret indsats blandt både atleter, trænere, hjælpere og den øvrige stab kan bane vejen helt til tops. Det giver os store forhåbninger til, at vi ved de Paralympiske Lege i Paris 2024 kan træde endnu et trin op på skamlen og opnå de medaljer, som hele holdet drømmer om.

De to øvrige nominerede i det stærke felt til prisen som årets para-atlet var Tobias Thorning Jørgensen og Katrine Kristensen. Begge var nomineret for deres flotte resultater inden for paradressur, som for begges vedkommende tæller to individuelle VM-guldmedaljer og en sølvmedalje for hold ved VM i Herning i august 2022.

OM PRISEN 'PRESSALIT ÅRETS PARA-ATLET' 

Pressalit A/S tilbyder fleksible køkken- og badeværelsesløsninger til mennesker med nedsat funktionsevne, og her er der som i parasporten fokus på at fjerne begrænsninger og skabe nye muligheder for personer med handicap. Sammen med det årlige Pressalit Sports Academy er prisen "Pressalit Årets Para-atlet" en måde at honorere para-atleter, som gennem deres sport er gået forrest, har grebet mulighederne og har arbejdet dedikeret for at kunne toppræstere. Ved nomineringerne er der lagt vægt på, at atleten har markeret sig på den internationale scene og præsteret på allerøverste niveau.

UDDELT FOR 21. GANG

Prisen er blevet uddelt siden 2002, hvor Pressalit blev hovedsponsor for Parasport Danmark, og de ti seneste vindere er:

2012: Jackie Tony Christiansen, atletik
2013: Landsholdet i kørestolsrugby
2014: Amalie Vinther, svømning
2015: David Amager, landstræner i ridning
2016: Peter Rosenmeier, bordtennis
2017: Daniel Wagner, atletik
2018: Stinna Tange Kaastrup, ridning
2019: Lisa Kjær Gjessing, taekwondo
2020: Landstrænerteamet, skydning
2021: Tobias Thorning Jørgensen, paradressur