Parasport Danmark logo hvid.png

Kørestolsrugby-fest venter i Fredericia

Landsholdsprofilerne kæmper i weekenden for deres klubhold om DM-trofæet i kørestolsrugby. Det sker i Fredericia Idrætscenter, hvor der venter både spillere og tilskuere en oplevelse ud over det sædvanlige.

Kørestolsrugby-fest venter i Fredericia
Odense Valhalla Warriors og Viborg Full Pull deltager i Murderball Cup. Foto: Jaroslaw Knapek

Erfaringerne fra flere store slutrundeværtskaber i kørestolsrugby er grundlaget for et helt nyt DM-koncept, der den 26. og 27. august får premiere i Fredericia. DM i kørestolsrugby og Murderball Cup 2023 samler både eliten og bredden i dansk kørestolsrugby i publikumsvenlige rammer, der indbyder til hård fight på banen og fest på lægterne.

- Jeg er rigtig glad for, at vi i Fredericia har fået mulighed for at afprøve et helt nyt koncept for det nationale mesterskab i kørestolsrugby. I sporten har vi lært rigtig meget af værtskabet for en række internationale turneringer, og vi har oplevet stor begejstring for kørestolsrugby særligt i Trekantområdet. Erfaringerne vil vi bygge videre på, så sporten bliver ved med at udvikle sig herhjemme, og samtidig tror vi på, der er publikumsinteresse for at opleve de bedste danske hold kæmpe om DM-trofæet, siger eventansvarlig Torben Nygaard, der har samlet et rutineret eventteam bestående af frivillige kræfter, der senest var med til at gøre VM i kørestolsrugby i Vejle sidste efterår til en uforglemmelig milepæl i dansk parasportshistorie.

Selv har han en dobbeltrolle i weekenden, hvor han også er med som spillende træner for Bredballe Bucks, der skal kæmpe med to hold fra Parasport Frederiksberg Falcons og de forsvarende mestre fra Aarhus Burnouts om DM-pokalen. Sideløbende afvikles for første gang 'Murderball Cup' med deltagelse af spillere fra niveauet under de bedste.

- Murderball Cup er en fed mulighed for breddespillere til at prøve sig af mod hinanden uden at blive kørt over af landsholdsprofilerne. Deltagerne tæller både en stribe helt nye spillere, der er blevet grebet af at opleve sporten på TV, og en række af sportens danske pionerer, der forsat er aktive på motionsplan, siger Torben Nygaard.

DM i kørestolsrugby og Murderball Cup afgøres over 16 kampe i thansen ARENA og Hal 3 i Fredericia Idrætscenter. Alle kampe sendes live på bl.a. TV SYD Play, TV 2 Kosmopol Play og TV Midtvest. Billetter koster 40-60 kr. for voksne, mens børn og unge under 18 har gratis entré.

Læs mere om DM i kørestolsrugby og Murderball Cup 2023: DM i kørestolsrugby 2023 - parasport.dk

Se kampprogram, holdinfo og resultater på Tournify: DM og MBC i Kørestolsrugby 2023 i Fredericia (tournifyapp.com)

Køb billet online: DM i Kørestolsrugby 26-27 august 2023 | BilletFix

Følg med i DM på Facebook: DM i kørestolsrugby 2023 | Facebook