Parasport Danmark logo hvid.png

JYSK øger sit sponsorat til Parasport Danmark markant

JYSK har været hovedsponsor for Parasport Danmark siden 1989, og sponsoratet får nu et markant løft samtidig med, at det forlænges frem til og med 2024.

JYSK-grundlægger Lars Larsen har fulgt de danske para-atleter tæt igennem alle årene. Her fejrer han kuglestøder Jackie Christiansens guldmedalje ved de Paralympiske Lege i London i 2012. Foto: Lars Møller.
JYSK-grundlægger Lars Larsen har fulgt de danske para-atleter tæt igennem alle årene. Her fejrer han kuglestøder Jackie Christiansens guldmedalje ved de Paralympiske Lege i London i 2012. Foto: Lars Møller.
Et af Danmarks længstlevende sportssponsorater fortsætter. Det netop afsluttede vinter-PL i Beijing var således de 17. Paralympiske Lege med JYSK som hovedsponsor for de danske para-atleter, og nu er JYSK og Parasport Danmark blevet enige om at forlænge aftalen, der betyder, at JYSK også til PL i Paris 2024 kan kalde sig hovedsponsor.
 
Sponsoratet startede helt tilbage i 1989, da JYSK-grundlægger Lars Larsen hørte, at de danske para-atleter manglede kapital til for alvor at udløse potentialet efter et succesfuldt PL i Seoul (Sydkorea) i 1988. Lars Larsen tog derfor kontakt til Dansk Handicap Idræts-Forbund, som det hed på daværende tidspunkt, og tilbød et sponsorat.
 
- I JYSK har vi altid været stolte over at støtte de danske para-atleter og være medvirkende til, at dansk parasport har opnået så mange store internationale resultater. Derfor er vi også glade for, at vi nu kan forøge og forlænge sponsoratet, siger Communications & CSR Director i JYSK, Rune Jungberg Pedersen.
 
Mere end fordobler sponsoratet
I den nye aftale mere end fordobler JYSK sit sponsorat, som nu lyder på over to mio. kroner om året. Der bliver samtidig oprettet et nyt "Bring dedication"-legat på 200.000 kroner årligt, som uddeles til en eller flere lovende atleter i parasporten, der udviser en særlig dedikation.
 
-'Bring dedication, meet possibilities' er en nøglesætning i JYSK, fordi vi tror på, at der skal være muligheder for dem, der kan og vil. Det ønsker vi at gøre til en del af sponsoratet af Parasport Danmark, og derfor er vi i JYSK rigtig glade for, at vi er blevet enige om en model, som giver et ekstra tilskud til nogle af de atleter, som dag efter dag arbejder benhårdt på at forbedre sig, siger Rune Jungberg Pedersen.
 
I aftalen ligger også en JYSK Aktivitetspulje, som medlemsklubberne i Parasport Danmark har mulighed for at søge tilskud fra. Administrationen af puljen vil Parasport Danmark stå for.
 
Stor glæde i parasporten
Den nye sponsoraftale er den største i Parasport Danmarks historie, og at det netop er JYSK, der løfter barren, giver rigtig god mening. Det siger direktør Ivan Løvstrup:
- Samarbejdet mellem JYSK og Parasport Danmark har været en afgørende drivkraft bag parasportens udvikling igennem 33 år, og sådan bliver det ved med at være. Den nye aftale er ikke bare bevis på JYSKs dedikation ind i parasporten, men også et klart signal om, at vi deler opfattelsen af, at vi sammen kan gøre endnu mere for at skabe attraktive muligheder for mennesker med handicap eller særlige behov i foreningsidrætten.
 
Han glæder sig over, at den nye JYSK Aktivitetspulje og "Bring dedication"-legatet giver mulighed for ekstra støtte til gode og inspirerende initiativer i breddeidrætten samt dedikerede og talentfulde atleter.
 
- Vi tror på, det er vigtigt med gode rollemodeller i parasporten, og med "Bring dedication"-legatet kan vi sammen med JYSK give et rygstød til de unge atleter, der gør en helt særlig indsats for at nå deres mål. Samme mulighed får vi med aktivitetspuljen, hvor vi giver vores klubber en mulighed for at søge ressourcer til at løfte eksisterende aktiviteter eller kaste sig ud i spændende nye projekter til glæde og inspiration for hele parasporten, siger Ivan Løvstrup.