Parasport Danmark logo hvid.png

Ivan Løvstrup er ny direktør i Parasport Danmark

49-årige Ivan Løvstrup er manden, der som ny direktør for Parasport Danmark skal stå i spidsen for at føre forbundets nye vision og strategi ud i livet.

Ivan Løvstrup er ny direktør i Parasport Danmark

Parasport Danmarks bestyrelse kan i dag præsentere forbundets nye direktør, Ivan Løvstrup, der fra den 1. maj 2021 kommer til at stå i spidsen for ca. 60 ansatte, op mod 30 landstrænere, ledere og eksperter, ca. 480 medlemsforeninger og knap 12.000 medlemmer. Han overtager posten fra Niels Christiansen, der har været direktør i forbundet siden 2001.

Direktørskiftet kommer på et tidspunkt, hvor Parasport Danmark netop har vedtaget en ambitiøs strategi og vision frem mod 2025, som skal gøre forbundet til en endnu mere attraktiv samarbejdspartner. Forbundet skal fremover i højere grad fungere som et kompetencecenter i forhold til idrætsudøvere, specialforbund, klubber, organisationer, kommuner, stat m.v., og derudover er det bl.a. ambitionen at være en mere markant og synlig idrætspolitisk aktør.
Ivan Løvstrup kommer fra en stilling som chef for Ledelsessekretariatet i By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune. Den 49-årige oprindelige esbjergenser kender selv til glæden ved idræt både på egen krop og på forenings-, specialforbunds- og kommunalt niveau. Derudover kommer han med solid ledelsesmæssig erfaring – og han ser frem til den nye opgave.

– Jeg er selvfølgelig både stolt og ydmyg omkring den opgave, jeg står overfor. Jeg glæder mig meget til at tiltræde som direktør for Parasport Danmark og arbejde målrettet for, at alle med et handicap eller særligt behov har mulighed for at dyrke idræt, bevæge sig, motionere og konkurrere i et berigende, attraktivt og socialt fællesskab. Idrætten kan noget helt særligt både på det fysiske, sociale og mentale plan og har altid været min egen helt store passion, og at kunne forene det med at føre en ambitiøs strategi og vision ud i livet er meget motiverende, siger han og fortsætter:

– Parasport Danmark er til for klubberne og udøverne, og det er vigtigt for mig, at det kan mærkes. Samtidig er parasporten og forbundet inde i en afgørende udvikling, som jeg glæder mig utrolig meget til at være en del af.
Formand for Parasport Danmark, John Petersson, er glad for, at det er lykkedes at finde en så stærk profil og ser frem til samarbejdet med den nye direktør.

– Det glæder mig meget, at vi med Ivan Løvstrup får en direktør med en stærk og bred profil både i forhold til det idrætslige, det politiske og det ledelsesmæssige niveau, og jeg er overbevist om, at han er den rette til at føre parasporten skridtet videre, siger han og fortsætter:

– Parasporten udvikler sig meget i disse år, og i Parasport Danmark gennemgår vi desuden en organisationsmæssig forandringsproces, der skal gøre os til en endnu bedre sparringspartner for alle, der udvikler idrætstilbud til mennesker med handicap. Vi samarbejder bredt i dansk idræt, med kommuner og relevante organisationer, og vi favner nye målgrupper og konstellationer. Der er nok at tage fat på, og i bestyrelsen er vi sikre på, at vi i Ivan Løvstrup har fået en stærk profil, som kan matche opgaverne og være med til at gøre Parasport Danmark endnu stærkere.

Parasport Danmarks kommende direktør tiltræder den 1. maj 2021. I den første tid vil der være en indkøringsfase sammen med forbundets nuværende direktør, Niels Christiansen, der formelt er ansat frem til 30. september 2021, hvor han går på pension.

 

Om Ivan Løvstrup

  • 49 år
  • Født og opvokset i Esbjerg - nu bosat i Odense
  • Uddannet cand.mag. i Idræt og Historie samt Master of Business Administration (MBA)
  • Tidligere ansat i Odense Kommune, Odense Golfklub, Dansk Golf Union samt tilknyttet Danmarks Idrætsforbund som underviser og proceskonsulent
  • Medforfatter til bogen ”Da eliteidrætten blev stueren – Eliteidræt og idrætspolitik i Danmark”
  • Tidligere frivillige hverv som træner for Odense Kammeraternes Sportsklubs fodboldpiger samt elitekoordinator i Odense Golfklub
  • Aktiv løber og golfspiller
  • Gift og far til tre