Parasport Danmark logo hvid.png

Grundfos-sponsorat styrker danske medaljechancer i kørestolsrugby ved de Paralympiske Lege

En ny partnerskabsaftale mellem Grundfos og Parasport Danmark skal optimere det sportslige set-up omkring de danske landsholdsspillere i kørestolsrugby frem mod sommerens PL i Paris.

Grundfos-sponsorat styrker danske medaljechancer i kørestolsrugby ved de Paralympiske Lege
Sebastian Frederiksen og landsholdet i kørestolsrugby får igen et rygstød fra Grundfos. Foto: Lars Møller

Hvis den danske 7. plads fra PL i Tokyo skal forberedes denne sommer, skal hver en sten vendes i landsholdets forberedelser frem mod Danmarks åbningskamp i Paris den 29. august. Det kræver enorm dedikation og selvopofrelse af de 12 danske landsholdsspillere og trænerteamet, og det er i høj grad deres hårde arbejde for fællesskabet, der har inspireret Grundfos til at gå ind i dansk kørestolsrugby.

- Kørestolsrugby bygger på tanken om, at alle har noget at tilbyde fællesskabet uanset, hvem man er, og Grundfos er superstolt af igen at sponsorere det danske landshold i kørestolsrugby. Det har været utroligt inspirerende at følge hele teamet og deres benhårde arbejde for at nå målet om medaljer ved PL i Paris, siger Mogens Lindhard, Head of Global Social Responsibility i Grundfos.

Den danske pumpekoncern har tidligere støttet dansk kørestolsrugby ifm. Parasport Danmarks værtskab for VM i kørestolsrugby i efteråret 2022, og Parasport Danmarks formand John Petersson glæder sig over, at det nu er blevet muligt at genoptage samarbejdet.

- Vi er meget glade for at have Grundfos med på den sidste, afgørende del af rejsen mod PL i Paris. Kørestolsrugby i Danmark har i dag nået et niveau, hvor det er de helt små marginaler, der er afgørende for, om landsholdet spiller med om medaljerne ved de største internationale mesterskaber. Jeg håber, aftalen med Grundfos er med til at sikre, at det bliver ekstra sjovt at være dansker i Paris til august, siger John Petersson.

De Paralympiske Lege i Paris indledes den 28. august med åbningsceremonien på Champs-Élysées, og det danske landshold spiller første kamp dagen efter.

Grundfos er foreløbig partner for landsholdet frem til udgangen af 2024.

Om Grundfos
Grundfos er pioner inden for løsninger af verdens vand- og klimaudfordringer og forbedrer livskvaliteten for mennesker. Som en førende global pumpe- og vandløsningsvirksomhed forpligter vi os til at respektere, beskytte og fremme strømmen af vand ved at tilbyde energi- og vandeffektive løsninger og systemer til en bred vifte af anvendelser inden for vandforsyning, industri og bygninger.

Læs mere: grundfos.com

Om Parasport Danmark
Parasport Danmark, der blev stiftet i 1971 som Dansk Handicap Idræts-Forbund, arbejder for at alle mennesker med handicap eller særlige behov skal have mulighed for at dyrke idræt. Det sker bl.a. ved at udvikle, støtte og kvalificere nye idrætsaktiviteter og tilbud i foreninger og kommuner landet over. Parasport Danmark organiserer ligeledes selv en bred vifte af projekter, der hjælper både børn, unge og voksne til at få en god og tryg start i foreningsidrætten og sigter mod at fostre eliteatleter og rollemodeller i verdensklasse.

Over 500 idrætsforeninger over hele landet er en del af parasporten, og der er idrætter for personer i alle aldre, på alle niveauer og med alle former for handicap eller særlige behov.

Om kørestolsrugby
Kørestolsrugby er en holdsport, hvor mænd og kvinder med nedsat funktion i både arme og ben spiller på samme hold. Det er en sport, der er kendetegnet ved en høj intensitet, som ses ved et højt tempo på banen og ofte dramatiske, højlydte tacklinger. Spillet foregår i specialbyggede manuelle rugbystole, hvor der spilles fire mod fire. Centralt er klassifikationssystemet, der sikrer, at både spillere med større og mindre funktionsnedsættelser har en afgørende rolle i spillet.

I Danmark dyrkes kørestolsrugby på alle niveauer: Landsholdet har siden 2014 har været blandt de 10 bedste nationer i verden, og der er udviklingshold for aspirerende landsholdsspillere samt motionisthold for dem, der spiller for at holde sig fysisk og socialt aktive.

Kørestolsrugby har været på det paralympiske program siden 2000 og er i dag en af de helt store publikumsfavoritter.