Parasport Danmark logo hvid.png

Emma Lund henter VM-bronze i kampen mod uret

De flotte danske resultater fortsætter ved VM i cykling i Skotland, hvor trike-rytter Emma Lund onsdag sikrede sig en bronzemedalje på kvindernes enkeltstart.

Emma Lund på podiet med sin VM-bronzemedajle. Foto: ParacyclingTeamDenmark
Emma Lund (til højre) vandt onsdag sin første VM-medalje i enkelstartsdisciplinen. Foto: ParacyclingTeamDenmark

26-årige Emma Lund (København Ø) var tredjehurtigste kvinde i T2-klassen på onsdagens 10,8 km lange enkeltstartsrute omkring Dumfries. Stærkest på dagen var Celine van Till fra Schweiz, der kørte ruten i tiden 20:14.23. Det var godt ét minut og ti sekunder hurtigere end danskeren, der til gengæld kun var syv sekund fra tyske Angelika Droeck-Kaser på andenpladsen.

- Jeg startede egentlig med at være lidt skuffet over bronze, da jeg var så tæt på sølvet, men efter lidt tid er jeg super stolt over min præstation, og så håber jeg på en sølvmedalje fredag i stedet, siger Emma Lund.

Sidste år sluttede hun lige uden for podiet på VM-enkeltstarten, og forbedringen glæder landstræner Jesper Hvalsøe.

- Emma kørte en god enkeltstart. Hun var meget spændt og nervøs før start, men fik godt styr på det og tog en rigtig fin bronze i dag, siger han.

Martin Heggelund (Roskilde) var også i aktion onsdag, og han sluttede på en godkendt 15. plads blandt herrerne i klasse T2.

- Martin fik testet nogle af de forbedringer, vi har lavet på hans cykel, og det sammen med al hans træning ser ud til at give resultat. Han har skåret en god del af de sekunder, der var mellem ham og frontgruppen, lyder vurderingen fra den danske landstræner.

Begge danskere trike-ryttere kører linjeløb fredag ved VM i cykling.