Parasport Danmark logo hvid.png

EM-truppen er udtaget: 12 spillere klar til kørestolsrugby i Vejle

Landsholdet i kørestolsrugby går efter at spille sig i EM-finalen på hjemmebane i DGI Huset Vejle og dermed sikre en historisk kvalifikation til de Paralympiske Lege i Tokyo 2020.

EM-truppen er udtaget: 12 spillere klar til kørestolsrugby i Vejle
Sebastian Frederiksen (tv), Mark Peters og Mikkel Schöttel (bagerst) skal sammen med resten af det danske landshold i kørestolsrugby forsøge at kvalificere Danmark til de Paralympiske Lege, når de spiller EM på hjemmebane i Vejle til august. Foto: Niels Christoffersen.

Danmarks landstræner Jason Regier har sat navn på de 12 spillere, der fra 7. til 11. august skal levere det helt store internationale gennembrud for dansk kørestolsrugby.

Da amerikaneren, der selv har været blandt verdens bedste spillere, blev ansat som dansk landstræner i 2017, var det med en klar ambition om at spille Danmark til de Paralympiske Lege for første gang i historien. Det mål kan nu blive en realitet, hvis holdet formår at spille sig i EM-finalen i DGI Huset Vejle.
- Vi går efter en finaleplads og håber på at vinde EM. Konkurrencen i Europa skærpes hele tiden, men vi har rykket os meget som hold og er klar til opgaven, siger Jason Regier, der den kommende weekend samler sit mandskab for sidste gang inden EM.

Rutinerede profiler og unge kræfter
Den danske trup tæller et spændende mix af internationale topspillere, garvede defensivspillere og nye navne i landsholdssammenhæng. 25-årige Sebastian Frederiksen er blandt de mest toneangivende profiler. Ved EM i 2017, hvor Danmark sluttede på 4. pladsen, blev han kåret til turneringens bedste spiller i sin klasse, og han er klar til at gå forrest i Vejle.
- Mentalt har jeg aldrig været bedre, og jeg trives med, at der hviler et stort ansvar på mine skuldre. Jeg ved, jeg kommer til at spille rigtig meget, og at vi har brug for, at jeg scorer en masse. Det er jeg 100 procent klar til, siger Sebastian Frederiksen.

På verdensranglisten er Danmark at finde på en 8. plads bag EM-favoritterne fra Storbritannien samt både Frankrig og Sverige. Danmark har i år haft et godt tag på svenskerne, men tabte senest til Frankrig ved opvarmningsturneringen Metro Cup i Polen. Resultaterne betyder dog ikke det store for hverken Jason Regier eller Sebastian Frederiksen.
- Vi fik prøvet nogle ting af, og vi fandt ud af, hvad der virker, og hvad der ikke gør. Det gik måske ikke helt som planlagt, men vi er i hvert fald kun blevet endnu mere motiverede for at gøre det godt til EM, siger Sebastian Frederiksen.

- Det kunne godt være gået bedre. Jeg tror, turneringen var et vigtigt wakeup call for spillerne, og jeg forventer, at vi har forbedret os, når det går løs i Vejle, lyder det fra Jason Regier.

Vigtig hjemmebane
Begge forventer, at hjemmebanen i Vejle kommer til at give Danmark en mærkbar fordel.
- Det får en kæmpe betydning. Det giver et stort løft, at venner og familier har mulighed for at være der, og at der bliver et helt andet fokus på, hvordan vi præsterer. Jeg glæder mig rigtig meget, siger Sebastian Frederiksen, der bakkes op af sin landstræner:
- Jeg kan mærke, at det betyder rigtig meget for spillerne, og samtidig er det en klar fordel, at vi ikke skal rejse og bruge kræfter på at omstille os.

Også elitechef i Parasport Danmark, Michael Møllgaard Nielsen, er optimistisk:
– Både landsholdet og vi har arbejdet frem mod EM som årets helt store mål, og jeg er stolt af, at vi har et så stærkt hold, der kan blande sig med de bedste. Sammen med Vejle Kommune og Sport Event Denmark samt det internationale rugbyforbund, IWRF, har vi gjort alt for at skabe en fantastisk hjemmebane, som med stærk opbakning på lægterne meget vel kan blive udslagsgivende for dansk succes.

Danmark møder Polen i EM-premieren onsdag den 7. august. Hele EM-programmet, billetter og meget mere information kan findes på den officielle hjemmeside https://2019wrec.com/


Fakta: Danmarks EM-trup 

Kristian Bak Eriksen
Klasse: 2.0
Klub: Frederiksberg Falcons
By: Valby

Kurt Busk
Klasse: 0.5
Klub: Frederiksberg Falcons
By: København

Morten Elmholt 
Klasse: 3.0
Klub: Aarhus Burnouts
By: Aarhus

Sebastian Frederiksen
Klasse: 3.5
Klub: Frederiksberg Falcons
By: Hillerød

Leon Jørgensen
Klasse: 3.0
Klub: Frederiksberg Falcons
By: Frederiksberg

Jesper Krüger
Klasse: 1.0
Klub: Aarhus Burnouts
By: Aarhus

Kaare Momme Nielsen
Klasse: 1.5
Klub: Aarhus Burnouts
By: Aarhus

Jakob Mortensen
Klasse: 2.5
Klub: Aarhus Burnouts
By: Aarhus

Thomas Pagh
Klasse: 0.5
Klub: Frederiksberg Falcons
By: Ballerup

Mark Peters
Klasse: 3.5
Klub: Frederiksberg Falcons
By: Solrød

Mikkel Schöttel
Klasse: 2.0
Klub: Valhalla Warriors
By: Odense

Sofie Skoubo
Klasse: 0.5
Klub: Aarhus Burnouts
By: Aarhus

Presseinvitation til landsholdet sidste samling inden EM
På søndag den 28. juli træner det danske landshold for sidste gang inden EM. Det sker på ferie-, sport- og konferencecentret Musholm i Korsør, og her har pressen i tidsrummet fra kl. 13-15 mulighed for at overvære træningen og tale med spillere og trænere. Assistenttræner Kurt Busk, fysisk træner Steve Pate, Team Manager Brian Bendorff Geertsen (Skælskør) samt flere spillere vil være til rådighed for interviews, ligesom der vil være træning. Blandt spillerne er Mark Peters, der har mistet begge ben som følge af en vejsidebombe under udsendelse i Afghanistan. Ud over ham vil også Leon Jørgensen, Sebastian Frederiksen og Sofie Skoubo være til rådighed.


Tid: Søndag den 28. april 2019 kl. 13-15
Sted: Musholm, Musholmvej 100, 4220 Korsør.
Tilmelding til kommunikationskonsulent Ane Rønn Johansson på arj@parasport.dk eller 22 36 10 93.

Fakta: EM i kørestolsrugby 2019
EM i kørestolsrugby 2019 finder sted fra den 7.-11. august i DGI Huset i Vejle.
Danmark er i pulje med Storbritannien, Polen og Schweiz. To hold fra hver pulje går videre til semifinalerne, og en finaleplads udløser kvalifikation til de Paralympiske Lege i Tokyo 2020. Det er holdets store mål.

Parasport Danmark og den internationale organisation for kørestolsrugby, IWRF, står bag arrangementet i samarbejde med Vejle Kommune, Sport Event Denmark og Parasport Danmarks hovedsponsorer: JYSK, Pressalit og Elsass Fonden.

Hjemmeside: https://2019wrec.com/
Facebook: www.facebook.com/2019wrec