Parasport Danmark logo hvid.png

Det Faglige Hus fortsætter som sponsor for Special Olympics i Danmark

Parasport Danmark og Det Faglige Hus fortsætter samarbejdet om at styrke den organiserede idræt for personer med udviklingshandicap i Danmark. Aftalen er blandt andet med til at optimere den danske deltagelse i Special Olympics World Games 2019 i Abu Dhabi.

Det Faglige Hus fortsætter som sponsor for Special Olympics i Danmark
Special Olympics-håndboldholdet i Team Esbjerg er også sponseret af Det Faglige Hus. Foto: Det Faglige Hus

89 danskeres forhåbninger om at vinde medaljer, når de i marts 2019 deltager i verdens største sportsbegivenhed for atleter med udviklingshandicap, får et værdifuldt boost af Det Faglige Hus. Fagforeningen har ønsket at fortsætte som Special Olympics topsponsor i Danmark og har indgået en ny toårig aftale med Parasport Danmark.

- Vi er meget glade for, at Det Faglige Hus har ønsket at fortsætte samarbejdet. Det gør, at vi kan styrke vores Special Olympics-aktiviteter og arbejdet med at skabe gode idrætstilbud til personer med udviklingshandicap. Aftalen gør det blandt andet muligt for os at samle hele den danske delegation til Special Olympics World Games på en træningslejr i Vejen, inden det går løs i Abu Dhabi, siger Søren Jul Kristensen, der er breddechef i Parasport Danmark og Special Olympics National Director.

Det nye sponsorat, der løber til udgangen af 2019, er en forlængelse af den etårige aftale, der blev indgået i januar 2017. Siden da er det blevet endnu mere klart, at Special Olympics-idrætten harmonerer rigtig godt med fagforeningens kerneværdier.

- Special Olympics beviser, at alle kan nyde godt af det fællesskab, som idrætsdeltagelse giver, hvor sport styrker og knytter bånd på tværs af mennesker. Det er værdier, der ligger helt i tråd med det arbejde, vi laver for vores medlemmer. Vi er en fagforening og a-kasse, der arbejder for at sikre, at alle lønmodtagere i Danmark har adgang til faglig tryghed og hjælp, hvis de bliver ledige. Vores håb er, at sponsoratet fortsat vil underbygge vores mål om, at alle - uanset hvilke forudsætninger, de har - har ret til at dyrke sport, ligeså vel som de har ret til at være medlem af en fagforening, siger Carsten Weiss, der er marketingkoordinator i Det Faglige Hus.

Lokalt engagement

Det er ikke kun på landsplan, at Special Olympics-idrætten nyder godt af Det Faglige Hus' engagement. Fagforeningen, der er baseret i Esbjerg, er også gået helhjertet ind i den lokale idræt for personer med udviklingshandicap og har sammen med Parasport Danmark været med til at stable et håndboldtilbud på benene i Team Esbjerg. Holdet havde første træningsdag i september 2017 og er på kort tid blevet en stor succes med 18 spillere.

Det Faglige Hus betaler en del af spillernes kontingent til klubben og står samtidig bag flere særarrangementer for holdet. De har fx haft Team Esbjergs elitespillere med på banen til træning.

- Det har været en meget positiv oplevelse for os at være med til at bygge holdet op og se den glæde, håndbolden giver spillerne på og uden for banen. Det bestyrker vores tro på, at engagementet i Special Olympics er det rigtige for os, siger Carsten Weiss.

Det Faglige Hus fortsætter også som sponsor for det lokale håndboldhold.

Om Special Olympics

Special Olympics er et idrætstilbud til personer med udviklingshandicap. Det er sport på breddeniveau, men konkurrence og stævnedeltagelse er centrale elementer.

Special Olympics er stiftet af Kennedy-familien i USA i 1968, og siden 1985 har Parasport Danmark repræsenteret Special Olympics i Danmark. Fra 2001 har konceptet været centralt i parasport Danmarks indsats for at udvikle idræt for personer med udviklingshandicap.

Der er 13 Special Olympics-idrætter i Danmark, og idrætten tilbydes i mange af Parasport Danmarks medlemsklubber.

På verdensplan er der ca. 4.9 mio. Special Olympics-atleter i 172 lande.

 

Læs mere i folderen 'Special Olympics - idræt for personer med udviklingshandicap'

Følg Special Olympics Danmark på Facebook