Parasport Danmark logo hvid.png

Danske atleter på vej til Special Olympics World Games i Berlin

Mandag den 12. juni sætter 68 danske idrætsudøvere fra hele landet og 27 trænere og ledere kursen mod Tyskland og Special Olympics World Games 2023 – verdens største breddestævne for idrætsudøvere med udviklingshandicap.

Det danske hold præsenteres ved åbningsceremonien ved Special Olympics World Games 2015 i Los Angeles. I Berlin afholdes åbningsceremonien på det olympiske stadion lørdag den 17. juni.
Det danske hold præsenteres ved åbningsceremonien ved Special Olympics World Games 2015 i Los Angeles. I Berlin afholdes åbningsceremonien på det olympiske stadion lørdag den 17. juni.

Der venter de danske deltagere en stor oplevelse i vores naboland i de kommende uger. Første stop er den tyske by Hamm, hvor den danske delegation får lov til at opleve tysk kultur og bl.a. skal på sightseeing og en tur til BVB Stadion, der er hjemmebane for den tyske storklub Borussia Dortmund. Herefter går turen til Berlin, hvor atleterne først divisioneres efter niveau, inden de sportslige konkurrencer afvikles.

Royalt besøg
Special Olympics World Games åbnes officielt ved en storslået åbningsceremoni på det olympiske stadion den 17. juni. Samme dag ankommer Parasport Danmarks protektor, H.K.H. Prinsesse Benedikte, til Berlin og hilser på de danske atleter og overværer åbningsceremonien.

Herefter afvikles de sportslige konkurrencer i de følgende otte dage. Danmark er repræsenteret i ti idrætter: Atletik, badminton, bordtennis, bowling, fodbold, golf, gymnastik, håndbold, ridning og svømning. I håndbold deltager både et dansk herre- og kvindehold, mens vi i fodbold er repræsenteret ved et dansk kvindehold.

Danmark er repræsenteret i kvindefodbold i Berlin. Det var vi også i Abu Dhabi i 2019.
Danmark er repræsenteret i kvindefodbold i Berlin. Det var vi også i Abu Dhabi i 2019.
68 atleter er klar til at repræsentere Danmark i Berlin.
68 atleter er klar til at repræsentere Danmark i Berlin.

Stort dansk hold
De 68 danske idrætsudøvere kommer fra Special Olympics-hold i idrætsforeninger over hele landet. Det glæder formand for Parasport Danmark, John Petersson, at Danmark er så bredt repræsenteret:

– Jeg er stolt af, at vi kan stille med et så stort dansk hold og være repræsenteret i ti forskellige idrætsgrene. Jeg ved, at de danske atleter har trænet ihærdigt og set frem til World Games meget længe, og jeg håber og tror, at de får en oplevelse for livet – både sportsligt og menneskeligt, siger han.

Ud over besøget af H.K.H. Prinsesse Benedikte tager også repræsentanter fra DIF, DGI, specialforbund, handicaporganisationer og andre samarbejdspartnere turen til Berlin for at opleve de danske atleter ved Special Olympics World Games.
– Det betyder meget for både os og atleterne, at vi får mulighed for at vise, hvor stor en positiv betydning idrætten har på flere områder for denne her målgruppe, og hvor vigtigt det er, at vi sammen sikrer, at endnu flere mennesker med udviklingshandicap eller særlige behov har mulighed for at indgå i idrættens fællesskaber, siger John Petersson.

De 68 danske idrætsudøvere kommer fra hele landet fordelt med 12 fra Region Hovedstaden, 10 fra Region Sjælland, 14 fra Region Syddanmark, 24 fra Region Midtjylland og 8 fra Region Nordjylland.
Download en oversigt over alle deltageres geografiske tilhørsforhold her.

Statsministeren ønskede held og lykke
I april var den danske trup samlet i Vejen Idrætscenter, og her hilste statsminister Mette Frederiksen på dem og ønskede held og lykke. Læs mere her: Statsministeren hilste på den danske trup til Special Olympics World Summer Games


Om Special Olympics World Summer Games 2023
Special Olympics World Summer Games afholdes hvert fjerde år, sidste gang var i 2019 i Abu Dhabi. Før stævnet er der i perioden fra d. 12. til 15. juni 2023 indkvartering i en Host Town, nemlig byen Hamm – dette giver deltagerne mulighed for at snuse til den lokale kultur. Selve stævnet afvikles fra d. 17.-25. juni 2023.

SOWSG 2023 i tal                      

  • 7000 idrætsudøvere
  • 26 idrætsgrene
  • 20.000 frivillige
  • 170 lande er repræsenteret
  • Det er 16. gang, at stævnet afholdes
  • Det er første gang, at det foregår i Tyskland
  • Læs mere på berlin2023.org.
  • Følg den danske deltagelse ved Special Olympics World Games på https://www.facebook.com/sodanmark

 

Mette Frederiksen lagde vejen forbi, da den danske trup i april var samlet i Vejen Idrætscenter.
Mette Frederiksen lagde vejen forbi, da den danske trup i april var samlet i Vejen Idrætscenter.