Parasport Danmark logo hvid.png

Daniel Wagner sikrer dansk PL-bronze i længdespring

Daniel Wagner førte længdespringskonkurrencen indtil sidste spring, men endte efter en vild afslutning med en flot bronzemedalje ved de Paralympiske Lege i Tokyo.

Daniel Wagner fik bronze efter en vild afslutning på længdespringskonkurrencen i Tokyo. Foto: Lars Møller.
Daniel Wagner fik bronze efter en vild afslutning på længdespringskonkurrencen i Tokyo. Foto: Lars Møller.

Det lignede længe den helt store triumf for den 28-årige vejlenser, der lagde stærkt ud med et første spring på 7,07 m. Han holdt sine nærmeste konkurrenter bag sig indtil det sjette og sidste spring, hvor den kun 19-årige dobbelt benamputerede sydafrikaner Ntando Mahlangu leverede et fantomspring på hele 7,17 m, der er ny paralympisk rekord. Tyske Leon Schaefer fulgte trop og overhalede også Wagner med et imponerende sidste spring på 7,12 m. Daniel Wagners sidste spring kunne ikke ændre på stillingen, der dermed gav sydafrikansk guld, tysk sølv og dansk bronze.

En flot præstation af Wagner, der også vandt bronze ved legene i London i 2012 og Rio i 2016. Selv var han dog lidt mærket af den overraskende afslutning:
– Det kom lidt som et chok, og det er en hård konkurrence, når man fører hele vejen og så bliver slået i sidste runde. Jeg kæmper lidt med at få gang i mine spring i dag, og jeg havde forventet at springe meget længere. Mit første og bedste spring var egentlig et rigtig dårligt spring, så at ende på 7,07 m var ikke lige det, jeg havde regnet med, lød det ærligt fra Daniel Wagner.
– Jeg er selvfølgelig rigtig glad for at vinde en medalje, men guld er jo min yndlingsfarve, og det er denne her ikke. Det var guldet, jeg havde sat næsen op efter. Sådan er sport, men jeg havde regnet med noget mere fra min egen side.

Revanche på 100 m
Trods skuffelsen er resultatet også bevis på, at Daniel Wagner har udviklet sig meget siden han sprang 6,57 m ved PL i Rio 2016. Det skyldes ikke mindst samarbejdet med træner Lars Nielsen.
– Vi er rigtigt begyndt at se frugterne af vores arbejde i år, og vi gik efter guldet i længdespring. Skuffelsen er stor lige nu, men jeg er superglad for det samarbejde, vi har, og vi har store planer for fremtiden, siger Daniel Wagner, der allerede søndag skal i aktion igen, når han løber indledende heat på 100 m.
– Man skal ikke tage noget for givet, men jeg går stærkt ud fra, at jeg løber mig i finalen. Og så må vi se, om jeg kan få noget redemption der, siger Daniel Wagner.

Daniel Wagner løber indledende heat 100 m søndag kl. 14.41 dansk tid.