Parasport Danmark logo hvid.png

Daniel Wagner er klar til sit fjerde PL

Den firedobbelte PL-medaljevinder i 100 m og længdespring er udtaget til de Paralympiske Lege i Paris som den anden danske para-atlet.

Daniel Wagner vandt sølv ved VM i 2023 i Paris. Foto: Karl Nilsson.
Daniel Wagner vandt sølv ved VM i 2023 i Paris. Foto: Karl Nilsson.

30-årige Daniel Wagner har siden sin paralympiske debut i London i 2012 været en frontfigur for parasporten i Danmark og internationalt og har flere gange flyttet barren for para-atleternes præstationer i længdespring og 100 m. Han er tidligere verdensmester i begge discipliner, men endnu er drømmen om paralympisk guld ikke blevet til virkelighed. Det får han nu chancen for at lave om på i Paris til sommer.

– Min målsætning er klart en guldmedalje i Paris. Det er at sætte barren højt, og konkurrencen er hård, men efter at have været tæt på flere gange, så håber jeg virkelig, at det er min tur, siger Daniel Wagner, der sikrede sin kvoteplads med en VM-sølvmedalje sidste sommer.

– Det betyder alverden at blive udtaget, og det viser, at der er nogen, der tror på en. Jeg leverede nogle gode resultater til VM sidste år, og nu er det blevet officielt, og der er kommet to streger under. Det betyder meget og giver det ekstra pres, som jeg godt kan lide.

Ved de Paralympiske Lege i Tokyo i 2021 så det længe ud til, at vejlenseren skulle vinde guld i længdespring med 7,07 meter. Men da konkurrenterne havde sprunget sjette og sidste forsøg, var han pludselig passeret to gange. Den gang lovede en skuffet Daniel Wagner at vende stærkere tilbage, og med PL-udtagelsen på plads, kan han sammen med træner Lars Nielsen nu fokusere entydigt på at få det helt rigtige tilløb til konkurrencerne i Paris.

– Vi har fuldt fokus på træningen, og jeg forbereder mig så godt jeg kan. Nu venter der en træningslejr i Malaga i april og VM i maj som skridt på vejen inden den helt store kulmination i Paris, lyder det fra Daniel Wagner.

Et forbillede på PL-holdet

Siden han deltog ved de Paralympiske Lege første gang for 12 år siden, har Daniel Wagner i kraft af sine resultater og sin menneskelige udvikling opnået et folkeligt gennembrud, der kun er få para-atleter forundt. Alligevel oplever Parasport Danmarks sportschef Michael Møllgaard Nielsen en atlet, der brænder for at repræsentere dansk parasport på bedste vis.

– Daniel Wagner er i Danmark selve billedet på parasporten, og han er en inspiration for mange para-atleter unge såvel som rutinerede. Den rolle tager han alvorligt, og han udviser en beundringsværdig dedikation til sin sport. Samtidig trives han virkelig, når presset, konkurrencen og opmærksomheden er størst. Jeg glæder mig rigtig meget over, at han får mulighed for at vise sig frem på parasportens største scene i Paris, og jeg vil ikke blive overrasket, hvis der er endnu et stort resultat fra ham i vente, siger Michael Møllgaard Nielsen.

DIF’s chef de mission for den danske PL-delegation Nicklas Bjaaland ser også frem til et gensyn med Daniel Wagner.

– Det er en stor glæde for mig igen at have Daniel Wagner med på PL-holdet. At Daniel står over for sit fjerde PL er tydeligt bevis på, at han har evnet at holde et konstant højt niveau i mange år, og jeg ser det som en klar styrke for hele delegationen at have en så erfaren topatlet med til at vise vejen. Jeg glæder mig til at se ham i konkurrence med Dannebrog på brystet i Paris, siger han.

Daniel Wagner tager hul på PL lørdag den 31. august, når der er direkte finale i længdespring (T63).

 

Om udtagelsen
Daniel Wagner fik overrakt det officielle udtagelsesbrev fra DIF og Parasport Danmark af Åse Andersson, der er Communications Director i JYSK, der overraskede ham ved en træning på Aarhus Atletik- og Løbeakademi. Hun tildelte ved samme lejlighed Daniel Wagner JYSK’s Bring dedication-legat på 50.000 kr., der skal være med til at hjælpe Daniel i forberedelserne og bane vejen for mere paralympisk metal til sommer.

Åse Andersson og Daniel Wagner. Foto: Parasport Danmark.

Åse Andersson håber, at legatet kan give Daniel Wagner et velfortjent rygstød til de afgørende forberedelser.

– Daniel Wagner er ikke bare en utrolig dygtig atlet, men også en fantastisk rollemodel. Hans vilje og dedikation har bragt ham store resultater, og vi håber, at JYSKs Bring Dedication-legat kan give ham et rygstød inden de Paralympiske Lege i Paris, hvor han forhåbentlig fortsætter sin flotte medaljestime, Åse Andersson, Communications Director i JYSK.

Fakta om Daniel Wagner

Sportsgren: Para-atletik (længdespring og 100 m)
Klassifikation: T63
Alder: 30 år
Handicap: Overbensamputeret
By: Aarhus
Klub: Vejle IF
Udvalgte resultater: Sølv ved PL 2016 og guld ved VM 2019 i 100 m. Bronze ved PL 2012, 2016 og 2021 samt guld ved VM 2017 i længdespring.
Tidligere PL-deltagelser: London 2012, Rio 2016, Tokyo 2021

Fakta om de Paralympiske Lege

PL i Paris indledes den 28. august 2024 med åbningsceremonien på Champs-Élysées og afsluttes 12 dage senere den 8. september. Der forventes deltagelse af 4.400 para-atleter fra 184 paralympiske komitéer, der skal konkurrere om 549 medaljesæt i 23 sportsgrene.

Den danske PL-trup forventes at tælle ca. 30 atleter i 10 sportsgrene. Lisa Kjær Gjessing er som den første danske para-atlet udtaget til PL den 1. februar 2024.

Læs mere om det danske hold på hjemmesiden paralympiskelege.dk og sociale medier @danmarktilpl

DIF har det operationelle ansvar for de danske atleters deltagelse ved de Paralympiske Lege. Opgaven varetages i et tæt samarbejde mellem DIF, Team Danmark og Parasport Danmark. Parasport Danmark er som national paralympisk komité ansvarlig for at kvalificere og udtage det danske PL-hold.