Parasport Danmark logo hvid.png

Coca-Cola i Danmark indgår samarbejde med Parasport Danmark

Som ny Special Olympics-partner i Parasport Danmark vil Coca-Cola være med til at fremme diversitet og inklusion i foreningsidrætten, der skal være endnu bedre til at rumme mennesker med handicap eller særlige behov.

Coca-Cola i Danmark indgår samarbejde med Parasport Danmark
Parasport Danmarks formand John Petersson og Annette Spanggaard, Public Affairs-, Kommunikations- og CSR-direktør for Coca-Cola i Danmark, underskriver samarbejdsaftalen hos Parasport Danmark i Brøndby.

Igennem 55 år har Coca-Cola-koncernen støttet den globale Special Olympics-idræt, der blev stiftet af Kennedy-familien i USA i 1968 for at fremme respekt, inklusion og accept af mennesker med udviklingshandicap. Nu bliver det internationale partnerskab også en realitet i Danmark, hvor Coca-Cola og Parasport Danmark går sammen med det mål at gøre foreningsidrætten endnu bedre til at rumme mennesker med handicap eller særlige behov.

Partnerskabet indeholder en ambition om at bruge Coca-Colas store kommunikationsflade til at sætte fokus på at fremme diversitet og inklusion i idrætten i Danmark.

- Diversitet og inklusion er dybt forankret i vores forretningsstrategi, og derfor er vi ovenud stolte over at indgå et samarbejde med Parasport Danmark. Alle har ret til at gå til sport og vise, hvad de kan - og ikke hvad de ikke kan. Men det er desværre ikke alle forundt. Det er afgørende, at vores partnerskab med Parasport Danmark er med at fremme ligestillingen i dansk idræt, som er en af de mest effektive platforme til at inkludere mennesker i fællesskaber, siger Annette Spanggaard, Public Affairs, kommunikations- og CSR-direktør for Coca-Cola.

I Parasport Danmark har Special Olympics-idrætten siden 1985 været en central del af arbejdet med at organisere og udvikle idrætstilbud i foreningslivet målrettet mennesker med udviklingshandicap. Hvert andet år afholder Parasport Danmark og en værtskommune Special Olympics Idrætsfestival for flere end 1.000 deltagere fra Danmark og de nordiske nabolande, og det er Parasport Danmark, der organiserer den danske deltagelse i de verdensomspændende Special Olympics World Games.

Special Olympics-idrætten er i dag udbredt til mange af Parasport Danmarks 500 medlemsklubber, og ambitionen er fremadrettet at få endnu flere klubber til at tilbyde tilpassede idrætsaktiviteter i trygge rammer for målgruppen.

- Vi er meget glade for, at Coca-Cola i Danmark vil være med til at skabe endnu bedre forudsætninger for inklusion og diversitet i idrætten herhjemme. Der er meget spændende perspektiver i samarbejdet, og vi ser frem til at kunne trække på Coca-Colas erfaringer fra det mangeårige globale partnerskab med Special Olympics, siger John Petersson, formand for Parasport Danmark.

Om Coca-Cola og Special Olympics
Det var søsteren til den tidligere præsident John F. Kennedy, Eunice Mary Kennedy Shriver, der var kvinden bag idéen om Special Olympics, der gav en gruppe mennesker en mulighed for at dyrke sport, vise mod og styrke i socialt samvær med ligesindede.

Coca-Cola var dengang som nu global sponsor af den i dag verdensomspændende bevægelse, der har fået en hel verden til at åbne sit hjerte og sind for en langt større talentmasse.

På verdensplan har hele 200 millioner mennesker et udviklingshandicap. Målet er at nå så mange af dem og deres familier som muligt. Udover tilbud om sportsaktiviteter afholdes der konkurrencer og tilbydes sundhedsundersøgelser. Hvert andet år afholdes Special Olympics World Games for mere end 7.000 atleter fra 170 forskellige lande. Over 300.000 tilskuere deltager, og 20.000 frivillige - hvoraf mange er Coca-Cola-ansatte - får hjulene til at dreje rundt under arrangementet.

Om the Coca-Cola Company
The Coca-Cola Company (NYSE: KO) er en verdensomspændende læskedrikvirksomhed, der tilbyder et komplet drikkevaresortiment inkluderende over 500 brands i mere end 200 lande.

Læs mere på www.coca-colacompany.com og www.coca-cola.dk samt følge os på Twitter, Instagram, Facebook og LinkedIn. De danske sociale medier kan følges her: Instagram, Facebook og YouTube.

Om Parasport Danmark
Parasport Danmark, der blev stiftet i 1971 som Dansk Handicap Idræts-Forbund, arbejder for at alle mennesker med handicap eller særlige behov skal have mulighed for at dyrke idræt. Det sker bl.a. ved at udvikle, støtte og kvalificere nye idrætsaktiviteter og tilbud i foreninger og kommuner landet over, og Parasport Danmark organiserer ligeledes selv en bred vifte af projekter, der hjælper både børn, unge og voksne til at få en god og tryg start i foreningsidrætten og sigter mod at fostre eliteatleter og rollemodeller i verdensklasse.

Over 500 idrætsforeninger over hele landet er en del af parasporten, og der er idrætter for personer i alle aldre, på alle niveauer og med alle former for handicap eller særlige behov.