Parasport Danmark logo hvid.png

Cathrine Rosengren er udtaget til de Paralympiske Lege

Den firedobbelte VM-bronzevinder tager til Paris med stort overskud og et klart mål om at revanchere sit tidlige exit fra den paralympiske badmintonturnering i 2021.

Cathrine Rosengren er udtaget til de Paralympiske Lege
Cathrine Rosengren er den syvende dansker, der bliver udtaget til PL i Paris. Foto: Lars Bech

Cathrine Rosengrens PL-debut i Tokyo blev langt fra den oplevelse, hun havde drømt om. Spillet fungerede slet ikke, og allerede efter to indledende kampe var eventyret forvandlet til et mareridt for den tredjeseedede dansker. Siden er nedturen blevet grundigt analyseret, og når Cathrine Rosengren til sommer svinger ketsjeren i Porte de la Chapelle Arena i Paris, er det med fornyet styrke og selvtillid.

- Jeg glæder mig enormt meget til PL i Paris. Det er mega fedt og motiverende at stå her så tæt på og føle, at mit spil er bedre end nogensinde. Jeg har en helt anden forståelse for, hvor stort det er at skulle med til PL denne gang. Det har krævet meget mere af mig, så jeg kan sætte endnu bedre pris på at være en del af holdet i Paris, siger Cathrine Rosengren.

Den 25-årige badmintonprofil har især fokuseret på at stå stærkt mentalt op til legene.

- Det gik jo op for mig i Tokyo, hvor vigtigt det er at have den mentale del med, og hvor lidt jeg egentlig havde arbejdet med det. Nu er jeg et meget bedre sted, og jeg synes, mit spil er blevet mere frit, siger hun.

Cathrine Rosengren, der før PL er nr. to på verdensranglisten i kvindernes SU5-klasse, drømmer om at spille med om medaljerne i Paris. Målet er dog først og fremmest at præstere på samme høje niveau, der tilbage i marts sikrede hende karrierens fjerde VM-bronzemedalje.

- Det har været en svær og udfordrende PL-kvalifikation, men jeg har fået vist over for mig selv, at jeg kan vinde over alle dem, der er med, hvis jeg spiller op til mit bedste. Så målet i Paris er at være den stærkeste udgave af mig selv. Så tror jeg også på, det bliver til et rigtig godt resultat, siger hun.

I DIF og Parasport Danmark glæder man sig over, at Cathrine Rosengren har spillet sig med i den danske PL-delegation i Paris.

- Det har været fantastisk at se, hvordan Cathrine har brugt skuffelsen i Tokyo til at udvikle sig. Jeg har oplevet en spiller, der er blevet stærkere og betydeligt mere robust over de seneste år, og hendes resultater viser med al tydelighed, at hun er blandt de bedste i verden, siger Parasport Danmarks sportschef Michael Møllgaard Nielsen.

Den danske PL-chef de mission, DIF’s Nicklas Bjaaland, ser frem til, at Cathrine Rosengren får mulighed for at vise sig frem i Paris.

- Cathrine står stærkere end nogensinde ikke mindst på baggrund af et godt samarbejde med landstræner Michael Rasmussen og Team Danmarks eksperter. Det er der også brug for i Paris, for konkurrencen er for alvor blevet skærpet i parabadminton, hvor mange nye spillere er kommet til efter sportens debut på det paralympiske program i Tokyo, siger Nicklas Bjaaland.

PL i Paris skydes i gang med en åbningsceremoni på Champs-Élysées den 28. august, og allerede dagen efter indledes badmintonturneringen.

Om Cathrine Rosengren
Sportsgren: Badminton

Klassifikation: SU5

Alder: 25 år

Handicap: Nerveskade i venstre arm

Klub: Greve Strand Badmintonklub

Bopæl: København

Udvalgte resultater: VM-bronze i 2024, 2022, 2019 og 2017, Europamester i 2016 og 2018                        .

Tidligere PL-deltagelse: Tokyo 2021

Fakta om De Paralympiske Lege 
PL i Paris indledes den 28. august 2024 på Champs-Élysées og afsluttes 12 dage senere den 8. september. Der forventes deltagelse af 4.400 para-atleter fra 184 paralympiske komitéer, der skal konkurrere om 549 medaljesæt i 23 sportsgrene.  

Den danske PL-trup forventes at tælle ca. 30 atleter i 10 sportsgrene. Cathrine Rosengren er den syvende danske atlet, der udtages til legene i Paris. 

Læs mere om det danske hold på hjemmesiden paralympiskelege.dk og sociale medier @danmarktilpl  

DIF har det operationelle ansvar for de danske atleters deltagelse ved de Paralympiske Lege. Opgaven varetages i et tæt samarbejde mellem DIF, Team Danmark og Parasport Danmark. Parasport Danmark er som national paralympisk komité ansvarlig for at kvalificere og udtage det danske PL-hold.