Parasport Danmark logo hvid.png

12 danske Special Olympics-atleter skal til World Games i Kazan

Parasport Danmark har udtaget truppen til Special Olympics World Winter Games 2022, der foregår i russiske Kazan fra den 22. til 28. januar.

Danmark stiller op med et floorballhold, der er sammensat af spillere fra Special Olympics-hold over hele landet, samt fire kunstskøjteløbere. Der venter dem en oplevelse af de helt store, når de til vinter sammen med 2.000 atleter fra 108 lande sætter kursen mod Kazan.

Special Olympics World Winter Games er verdens største vintersportsstævne for mennesker med udviklingshandicap, og de danske deltagere skal udover at kæmpe om medaljer også deltage i et Host Town-program, der byder på sociale og kulturelle oplevelser i Tatarstan-republikken.

Parasport Danmarks delegationsleder Anette Svejstrup glæder sig over, at det er en ung og talentfuld dansk trup, der skal repræsentere Danmark i Rusland.
- Selvom vi ikke er en stor vintersportsnation, er det vigtigt for os at bakke op om de internationale stævner og være repræsenteret ved World Games, der er den største begivenhed i Special Olympics-idrætten. Det er en uforglemmelig oplevelse at være med, og vi er stolte af at kunne udtage 12 dygtige atleter fra flere regioner i Danmark, siger hun.

I floorball har trænerduoen Carsten Nystrup og Alex Dahl Jensen været nødt til at udtage den endelig trup ud fra andre kriterier end normalt, da den hjemlige turnering har været suspenderet som følge af coronanedlukningen. I stedet er der lagt vægt på at udtage en trup med mange debutanter, der repræsenterer forskellige klubber og landsdele.

I kunstskøjteløb har Pamela Hansson og Martine Zuiderwijk ud fra en åben bruttotrup udtaget fire atleter fra tre forskellige klubber. Der er lagt vægt på, at atleterne konkurrerer i forskellige klasser, så de som udgangspunkt ikke dyster direkte mod hinanden.

Til efteråret samler Parasport Danmark for første gang hele den danske trup.

Det danske hold
Kunstskøjteløb, individuel
Emilie Bandier Borring, Hvidovre Skøjteklub
Julie Haagensen, Sport- og Skøjteforeningen Nord
Laura Ehrhorn Dollerup, Sport- og Skøjteforeningen Nord
Oliver Markus Marinheiro Marhauer, Gentofte Kunstskøjteløber forening
Pamela Hansson, træner
Martine Zuiderwijk, træner

Floorball
Dan Fauerholt Thisted, Herning Pirates Floorball Club
Frederik Sandgaard, Herning Pirates Floorball Club
Henrik Madsen, VI-KA Thisted
Martin Korsgaard Snæver Andersen, VI-KA Thisted
Mikkel Lassen, Alborg Flyers/IH Aalborg
Peter Petersen, Herning Pirates Floorball Club
Rasmus Sejr Hugsted Hansen, Lavuk Sport og Entertainment
Tobias Antonius Sandbæk Dahlgaard, VI-KA Thisted
Carsten Nystrup, træner
Alex Dahl Jensen, ass. træner

Special Olympics World Winter Games 2022 i tal
2.000 idrætsudøvere
3.000 frivillige/officials
108 lande er repræsenteret
7 idrætter
Læs meget mere om SOWWG2022 på www.sokazan2022.com

Om Special Olympics
Special Olympics er idræt for personer med udviklingshandicap eller generelle indlæringsproblemer, der i hverdagen er afhængig af særlige pædagogiske støtteforanstaltninger.
Special Olympics-organisationen blev stiftet af Kennedy-familien i 1968 og tæller i dag over fem millioner idrætsudøvere verden over. Parasport Danmark repræsenterer organisationen i Danmark og arbejder for at give personer med udviklingshandicap mulighed for at dyrke idræt i en forening og herigennem udvikle både sociale og sportslige færdigheder.
Læs mere på www.specialolympics.dk